Savulohi-ricottajuustoraviolit

Itse tehdyt raviolit vaativat hieman vaivaa, mutta maku on sen arvoinen!

Savulohi-ricottajuustoraviolit
Pasta (n. 30 isoa)
300 g durumvehnäjauhoja
4 kpl kananmunia
1 tl suolaa
1 rkl öljyä
Kermainen voi-sitruunakastike
4 rkl voita
4 rkl kermaa
4 rkl ranskankermaa
1/2  sitruunan mehu
1 rkl Salliselta ruohosipulia
ripaus suolaa
Savulohi-ricotta -täyte
250 g ricotta-juustoa
200 g savulohta
1 rkl Salliselta tilliä
1 tl hienoa merisuolaa
2 rkl sitruunamehua
1 tl Salliselta rouhittua mustapippuria

 

1. Tee pastataikina. Lisää kaikki aineet yleiskoneeseen ja vaivaa noin 10 minuuttia. Anna taikinan vetäytyä kelmun alla puoli tuntia.
2. Valmista täyte. Sekoita kaikki aineet haarukalla ja lisää halutessasi mausteiden ja kalan määrää. Laita jääkaappiin maustumaan.
3. Ota vetäytynyt pastataikina ja jaa se kahteen osaan. Kaulitse osat pastakoneen avulla halutun paksuisiksi. Leikkaa taikinarullalla levy suorakaiteen malliseksi ja levitä jauhotetulle pöydälle.
4. Lisää täytettä keskelle tasaisin välein. Voitele toinen puoli kevyesti vedellä ja käännä täytteiden päälle. Painele taikina kiinni täytteiden väleistä.
5. Leikkaa raviolit irti toisistaan taikinapyörällä välejä pitkin ja jätä kuivumaan hetkeksi liinan alle.
6. Valmista kermainen voi-sitruunakastike. Lisää kaikki ainekset ruohosipulia lukuun ottamatta kattilaan ja kiehauta.
7. Vaahdota sauvasekoittimella. Lisää ruohosipuli ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja sitruunaa.
8. Keitä ravioleja suolatussa vedessä noin 4 minuuttia ja nosta ne varovasti reikäkauhalla kastikkeen joukkoon.
9. Nosta raviolit lautaselle ja lisää kastiketta, parmesaaniraastetta ja oliiviöljyä. Koristele basilikalla.


Tulosta  

kokeile myös näitä reseptejä

Liittyvät tuotteet