Kurpitsakeitto

Syysillan kruunaa ihana kurpitsakeitto. Nauti vaikka porkkanapekonin ja minttujugurtin kanssa.

Kurpitsakeitto
Kasvisliemi
4 dl vettä
2 Salliselta keittomaustetta
2 suolaa
Keitto
1 kpl (1,5 kg) myskikurpitsa
5 kpl pieniä salottisipuleita
 6 kynttä valkosipulia
0,25 tl Salliselta mustapippurirouhetta
½ tl suolaa
3-4 rkl oliiviöljyä
4-5 oksaa tuoretta rosmariinia
50 g (½ pkt) tuorejuustoa (piparjuuri)
2,5 dl kuohukermaa

1. Tee kasvisliemi kiehauttamalla vesi ja lisäämällä mausteet.
2. Kuori ja paloittele kurpitsa (poista myös siemenet), sipulit ja oman maun mukaan valkosipuli isoiksi paloiksi ja laita uunipellille leivinpaperin päälle.
3. Ripottele päälle mustapippuri, suola, oliiviöljy ja rosmariinin oksat. Paahda uunissa 180-200 asteessa 30-40 minuuttia tai kunnes kurpitsat ovat kypsiä.
4. Laita paahdetut kurpitsat, sipulit ja valkosipulit kattilaan ja kaada joukkoon n. 2 dl kasvislientä.
5. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi ja ohenna lisää kasvisliemellä jos keitto on liian paksua.
6. Lisää joukkoon tuorejuusto ja kerma ja sekoita.
7. Kuumenna kiehuvaksi ja kuohkeuta sauvasekoittimella.
8. Tarkista suola ja tarjoile minttujogurtin ja porkkanapekonin kanssa.


Tulosta  

kokeile myös näitä reseptejä

Liittyvät tuotteet