Ainekset | |
---|---|
keitettyjä kananmunia | |
verigreippiä | |
appelsiinia | |
granaattiomenan siemeniä | |
Salliselta mustia seesaminsiemeniä | |
salaattisekoitusta | |
pikkelöityä punasipulia | |
persiljaa | |
Tillikreemi | |
1 | avokado |
2 rkl | ranskankermaa |
1 1/2 rkl | sitruunamehua |
1 tl | Salliselta kuivattua tilliä |
1/4 tl | Salliselta rouhittua mustapippuria |
1/2 tl | suolaa |
1 1/4 rkl | oliiviöljyä |
Tilliöljy | |
1 rkl | Salliselta kuivattua tilliä |
1/2 dl | vettä |
1 dl | oliiviöljyä tai rypsiöljyä |
1 rkl | sitruunamehua |
ripaus | suolaa |
1. Valmista tillikreemi. Laita kaikki aineet astiaan ja aja sileäksi sauvasekoittimella. Tarkista maku. Anna maustua hetken jääkaapissa.
2. Valmista tilliöljy. Laita tilli ja vesi kattilaan ja keitä niin kauan, että vesi on melkein haihtunut. Purista ylimääräinen vesi pois sihtiä vasten ja anna jäähtyä. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua hetki ja tarkista sitten maku.
2. Kuori kananmunat, verigreippi ja appelsiini. Irrota granaattimenan siemenet.
3. Kokoa salaatti ja ripottele seesaminsiemenet salaatin päälle.