Kesäkurpitsakeitto

Kevyt ja mausteinen kesäkurpitsakeitto sopii vaikka alkuruoaksi tai kevyeksi lounaaksi.

Kesäkurpitsakeitto
Keitto
5 keskikokoista kesäkurpitsaa
1 iso keltasipuli
1 rkl Salliselta valkosipulirouhetta
1 l kasvislientä
1 tl suolaa
1/2 tl Salliselta mustapippurirouhetta
3 rkl sitruunamehua
250 g maustamatonta sulatejuustoa
Pinnalle
  keitettyjä parsakaalinuppuja
  keitettyjä pakasteherneitä
  Salliselta hampunsiemeniä
  oliiviöljyä

1. Pese ja kuutioi kesäkurpitsa.
2. Silppua sipuli.
3. Kuullota sipulia ja valkosipulia hetken oliiviöljyssä.
4. Lisää kuutioitu kesäkurpitsa ja jatka kuullottamista kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt.
5. Kaada seos kattilaan, lisää kasvisliemi ja keitä kypsäksi.
6. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla.
7. Lisää sulatejuusto ja sekoita tasaiseksi.
8. Tarkista maku.
9. Aja seos sauvasekoittimella tasaiseksi.
10. Paahda hampunsiemeniä hetki kuumalla pannulla. Koristele annokset parsakaalilla, herneillä, hampunsiemenillä ja oliiviöljyllä.


Tulosta  

kokeile myös näitä reseptejä

Liittyvät tuotteet