Siemennäkkäripiirakka

Ihanan rapea gluteeniton siemennäkkäripiirakka sopii myös keliaakoille ja maitoallergisille. Värikkäät raitajuuret ovat tämän piirakan katseenvangitsijoita ja mehukkaan ja rapean pohjan saat Sallisen siemennäkkäriseoksesta.

Siemennäkkäripiirakka
Pohja
6 dl Salliselta gluteenitonta siemennäkkäriseosta
100 g maidotonta margariinia
1 kananmuna
0,5 tl suolaa
Täyte
1 keltainen sipuli
2,5 dl Kaura-ruokakermaa pippuri tai paahdettu sipuli
1 kananmuna
1 dl Salliselta gluteenitonta siemennäkkäriseosta
ripaus suolaa
Pinnalle
 2 isoa raitajuurta (keltainen ja punainen)
  maidotonta margariinia tai öljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl Salliselta mustapippuria
1 rkll Salliselta seesaminsiemeniä
  erilaisia versoja

 

1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. 
2. Nypi tai vaivaa margariini siemennäkkäriseokseen suolan kanssa. Lisää vaivauksen loppuvaiheessa kananmuna. 
3. Painele taikina noin Ø28 cm piirakkavuokaan, jonka pohjalla on pala leivinpaperia.
4. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia
5. Hienonna sipuli, kuullota pannulla öljyssä ja ripottele esipaistetun pohjan päälle. 
6. Valmista täyte sekoittamalla kauraruoka, suola, kanamuna ja siemenseos ja kaada se pohjan päälle.
7. Paista piirakkaa 180°C vielä noin 30 minuuttia tai kunnes piirakan pinta saa kauniin värin.
8. Sulata reilusti margariinia pannulla. 
9. Leikkaa raitajuuret ohuiksi siivuiksi ja paista margariinissa kummaltakin puolelta.
10. Mausta raitajuuret suolalla ja pippurilla. Nostele raitajuuret piirakan päälle ja ripottele päälle vielä seesaminsiemeniä ja erilaisia versoja.
11. Jos paistoit piirakan irtopohjallisessa piirakkavuoassa, nosta piirakka ulos vuoasta, jolloin kauniit rapeat reunat tulevat esiin.  

Tarjoile piirakka salaatin kanssa tai juhlien suolaisena herkkuna! 


Tulosta  

kokeile myös näitä reseptejä

Liittyvät tuotteet