Ainekset 4 annosta | |
---|---|
300 g | spagettia |
100 g | Parmigiano-Reggiano juustoa |
1 rkl | Salliselta mustapippuria |
2 rkl | voita |
2 dl | keitinvettä |
1 tl | suolaa |
1. Keitä spagetti suolavedessä, -1 min ohjeen keittoajasta.
2. Raasta juusto.
3. Paahda kokonaiset pippurit kuumalla pannulla n. 1 min, tai kunnes pippureista nousee aavistus savua.
4. Rouhi pippurit morttelissa. Laita pippurirouhe takaisin pannulle, lisää voi ja kiehauta.
5. Lisää n 1–2 dl pastan keitinvettä ja sekoita. Lisää joukkoon valutettu spagetti ja sekoita.
6. Lisää juustoraaste pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Ohenna tarvittaessa keitinvedellä.
7. Tarjoile heti kun juusto on sulanut kastikkeeksi spagetin sekaan. Koristele timjaminlehdillä, juustoraasteella, mustapippurilla ja oliiviöljyllä.