Kasvisvoileipäkakku-pohja | |
---|---|
6 | ruisleipäpalaa (esim Real) |
6 | täysjyväpaahtoleipäpalaa |
1 dl | kaurajuomaa |
ripaus | suolaa |
ripaus | Salliselta mustapippuria |
Tsatsikitäyte | |
puolikas | raastettu kurkku |
200 g | fetajuustoa |
1 | valkosipulinkynsi |
2 dl | kreikkalaista jugurttia |
0,5 tl | suolaa |
0,5 tl | Salliselta mustapippuria |
2 tl | hunajaa |
Punajuuritahna | |
3 | punajuurta |
3 rkl | oliivöljyä |
0,5 tl | suolaa |
0,5 tl | Salliselta mustapippuria |
2 | valkosipulin kynttä |
1 dl | paahdettu sipuli kaura-ruokakermaa |
3 rkl | sitruunamehua |
Koristeet | |
silmusalaattia | |
syötäviä kukkia |
Lohivoileipäkakku-pohja | |
---|---|
6 | ruisleipäpalaa (esim Real) |
6 | täysjyväpaahtoleipäpalaa |
1 dl | kaurajuomaa |
ripaus | suolaa |
ripaus | Salliselta mustapippuria |
Lohitäyte | |
300 g | kylmäsavulohta |
puolikas | maustekurkku |
1 | pieni sipuli |
150 g | ranskankermaa |
0,5 dl | majoneesia |
2 tl | Salliselta sitruunapippuria |
2-3 rkl | sitruunamehua |
kourallinen | tilliä |
Hernetäyte | |
400 g | pakasteherneitä |
2 | valkosipulinkynttä |
kourallinen | tilliä |
1 dl | paahdettu sipuli kaura-ruokakermaa |
0,5 tl | suolaa |
0,5 tl | Salliselta mustapippuria |
2 tl | sitruunamehua |
Koristeet | |
versoja | |
syötäviä kukkia |
Kasvisvoileipäkakku
Pohja
1. Ota leivät valmiiksi esille ja mittaa kauramaito valmiiksi, sekoita siihen suola ja pippuri.
Tsatsikitäyte
1. Pese ja raasta kurkku ja valuta sitä hetken aikaa siivilässä.
2. Murenna feta kulhoon ja purista valkosipulinkynsi sekaan.
3. Mittaa loput aineet myös kulhoon ja lisää viimeisenä valutettu kurkku.
4. Sekoita massa ja nosta kulho hetkeksi jääkaappiin.
VEGAANINEN! Tee kakusta vegaaninen vaihtamalla jogurtti kaurafraicheen ja vaihda fetajuusto esimerkiksi kapriksiin (1 dl).
Punajuuritahna
1. Kuori ja lohko punajuuret ja laita leivinpaperin päälle pellille. Kuori myös valkosipulinkynnet ja laita pellille.
2. Lisää öljy, mausteet ja kääntele punajuuria ja valkosipuleja hiukan.
3. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.
4. Soseuta punajuuret ja valkosipuli sauvasekoittimella tai blenderissä. Lisää kaurakerma ja sitruunamehu. Soseuta vielä kerran.
Voileipäkakun kokoaminen
1. Aseta tarjoiluvadille 3 ruisleipää alimmaiseksi, kostuta pohja kaurajuomalla ja levitä päälle punajuuritäytettä.
2. Nosta päälle vaaleat leipäpalat ja kostuta. Nosta tsatsikitäytettä leipien päälle.
3. Toista kaikki tämä ja koristele lopuksi kasvisvoileipäkakku silmusalaatilla ja syötävillä kukilla.
Lohivoileipäkakku
Pohja
1. Ota leivät valmiiksi esille ja mittaa kauramaito valmiiksi, sekoita siihen suola ja pippuri.
Lohitäyte
1. Poista suolakurkusta siemenkota ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli erittäin pieneksi. Hienonna kylmäsavulohi ja tilli.
2. Sekoita kulhossa ranskankerma, majoneesi, sitruunanmehu ja mausteet.
3. Lisää hienonnettu suolakurkku, sipuli, lohi ja tilli, sekoita.
Hernetäyte
1. Sulata herneet siivilässä ja soseuta blenderissä tai sauvasekoittimella.
2. Lisää kaikki loput aineet sekaan ja surata levite tasaiseksi.
Voileipäkakun kokoaminen
1. Aseta tarjoiluvadille 3 ruisleipää alimmaiseksi, kostuta pohja kaurajuomalla ja levitä päälle hernetäytettä.
2. Nosta päälle vaaleat leipäpalat ja kostuta. Nosta lohitäytettä leipien päälle.
3. Toista kaikki tämä ja koristele lopuksi lohivoileipäkakku erilaisilla versoilla ja syötävillä kukilla.