- HUOMIOT:
Tuotteen ainesosat ja ravitsemustiedot voivat poiketa verkkosivuilla ilmoitetuista tiedoista. Tarkasta tiedot pakkauksesta.
107354
Kuivattu keittovihannessekoitus.
Sekoita n. 1 1/2 dl keittovihanneksia 2 litraan kiehuvaa vettä. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia. Lisää muut keittoainekset. Käytä myös patoihin.
- HUOMIOT:
Tuotteen ainesosat ja ravitsemustiedot voivat poiketa verkkosivuilla ilmoitetuista tiedoista. Tarkasta tiedot pakkauksesta.
104549
Kvinoa on eteläamerikkalainen ruokakasvi ja se onkin Etelä-Amerikassa yksi keittiön perusraaka-aineista. Miedon makuinen kvinoa ei ole heinäkasvi kuten viljat, mutta sitä käytetään ruuanvalmistuksessa couscousin, riisin, perunan ja pastan lailla lisukkeena. Kvinoa maistuu niin kuumana kuin kylmänäkin, joten sitä voi kokeilla myös ruokaisan salaatin joukossa
Kvinoa sopii myös raakapuuroihin ja leivonnaisiin.
Huuhtele kvinoa kuumalla vedellä. Lisää kiehuvaan veteen ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä n.15min. Annostelu: 1 dl kvinoaa, 2,5 dl vettä ja 0,5 tl suolaa.
- HUOMIOT:
Tuotteen ainesosat ja ravitsemustiedot voivat poiketa verkkosivuilla ilmoitetuista tiedoista. Tarkasta tiedot pakkauksesta.
106763
Gluteeniton maissijauho soveltuu esimerkiksi leipien, pikkuleipien ja tortillojen valmistamiseen.
- HUOMIOT:
Tuotteen ainesosat ja ravitsemustiedot voivat poiketa verkkosivuilla ilmoitetuista tiedoista. Tarkasta tiedot pakkauksesta.
100630
Psyllium valmistetaan ratamokasvin kuoresta. Se on erinomainen kuidun lähde ja sopii monipuoliseen ruokavalioon lisäämään vatsan toimintaa.
Päivittäinen saantisuositus 1-2 tl.
Gluteenittomaan leivontaan 1-2 rkl psylliumia/1l nestettä.
Käyttö hiivataikinoille: 1-2 rkl psylliumia/ 1 l nestettä, turvotetaan 10 minuuttia ennen jauhojen lisäämistä. Jauhojen määrää voi psylliumin kanssa vähentää 10-30% normaalista määrästä.
Nesteettömissä taikinoissa (esim. pikkuleivät) psyllium voidaan lisätä jauhojen joukkoon. Käyttömäärä tällöin 1 tl psylliumia /3 dl jauhoja.
- HUOMIOT:
Tuotteen ainesosat ja ravitsemustiedot voivat poiketa verkkosivuilla ilmoitetuista tiedoista. Tarkasta tiedot pakkauksesta.
106676
Leivontaan ja ruoanlaittoon.
- HUOMIOT:
Tuotteen ainesosat ja ravitsemustiedot voivat poiketa verkkosivuilla ilmoitetuista tiedoista. Tarkasta tiedot pakkauksesta.
106592
Pellavansiemenet ovat suosittuja ruuanlaitossa ja leivonnassa. Niitä ripotellaan esimerkiksi puuron, myslin tai smoothien joukkoon, ja ne ovat oiva lisä siemennäkkärin raaka-aineena.
Pellavansiemenistä tehdään myös perinteistä pellavansiemengeeliä liottamalla siemeniä vedessä. Nauti siemeniä 2 rkl päivässä.
- HUOMIOT:
Tuotteen ainesosat ja ravitsemustiedot voivat poiketa verkkosivuilla ilmoitetuista tiedoista. Tarkasta tiedot pakkauksesta.
100068
Auringonkukansiemenet ovat nimensä mukaisesti peräisin auringonkukista. Siemenen kova kuori poistetaan ja sisältä paljastuu miedon pähkinäisen makuinen vaalea sisus. Ne sopivat niin sellaisinaan syötäviksi kuin ruoanlaittoon ja leivontaankin. Voit paahtaa auringonkukansiemeniä kevyesti pannulla niin saat niistä rapeampia.
- HUOMIOT:
Tuotteen ainesosat ja ravitsemustiedot voivat poiketa verkkosivuilla ilmoitetuista tiedoista. Tarkasta tiedot pakkauksesta.
104046
Chia on salvioiden sukuun kuuluva siemenkasvi, jonka kukinnot ovat tähkämäisiä. Sana ”chia” tarkoittaa asteekkien kielellä öljyistä ja siemenet sisältävätkin rasvahappoja.
Chiansiemeniä kannattaa liottaa ennen käyttöä, koska ne imevät itseensä paljon nestettä. Siemenet sopivat myös tuorepuuroihin, sämpylöihin, leivonnaisiin ja smoothieihin. Käytä chiansiemeniä 1-2 rkl/pvä.
- HUOMIOT:
Tuotteen ainesosat ja ravitsemustiedot voivat poiketa verkkosivuilla ilmoitetuista tiedoista. Tarkasta tiedot pakkauksesta.
105007
Hamppu on vanha perinteinen viljelykasvi, joka on noussut uuteen tulemiseen sen ravintoainepitoisuuden vuoksi. Hampunsiemenen maku on pähkinäinen, ja sitä käytetäänkin pähkinöiden tavoin leivonnassa ja ruuanlaitossa. Hampunsiemenellä ei ole pähkinöiden allergisoivaa vaikutusta.
Ripottele hampunsiementä aamujugurtin päälle, puuroon tai vaikka smoothien joukkoon. Hamppu on valmis syötäväksi sellaisenaan, sitä ei tarvitse välttämättä kuumentaa, paistaa tai liottaa.
- HUOMIOT:
Tuotteen ainesosat ja ravitsemustiedot voivat poiketa verkkosivuilla ilmoitetuista tiedoista. Tarkasta tiedot pakkauksesta.
102382
Kurpitsa kuuluu kurkkukasveihin. Kurpitsan siemenet ovat pisaranmuotoisia vihreitä siemeniä ja ne sopivat monipuoliseen ruuanlaittoon ja leivontaan. Siemenistä tehdään myös öljyä sekä erityistä uutetta rohdosvalmisteisiin. Kurpitsansiemeniä voi liottaa ennen käyttöä, jotta niistä tulee pehmeämpiä. Kurpitsansiemeniä voi popsia myös sellaisenaan tai ripotella salaattien, smoothien tai sämpylöiden sekaan.
- HUOMIOT:
Tuotteen ainesosat ja ravitsemustiedot voivat poiketa verkkosivuilla ilmoitetuista tiedoista. Tarkasta tiedot pakkauksesta.
100086
Pellavansiemenet ovat suosittuja ruuanlaitossa ja leivonnassa. Niitä ripotellaan esimerkiksi puuron, myslin tai smoothien joukkoon, ja ne ovat oiva lisä siemennäkkärin raaka-aineena.
Pellavansiemenistä tehdään myös perinteistä pellavansiemengeeliä liottamalla siemeniä vedessä. Nauti siemeniä 2 rkl päivässä.
- HUOMIOT:
Tuotteen ainesosat ja ravitsemustiedot voivat poiketa verkkosivuilla ilmoitetuista tiedoista. Tarkasta tiedot pakkauksesta.
100630
Syötävistä männyn siemenistä tunnetuin on pinjansiemen. Ne ovat pehmeän rasvaisen makuisia ja niitä onkin käytetty elintarvikkeena jo tuhansia vuosia.
Pinjansiemeniä käytetään yleisesti liha-, kala- ja kasviruoissa sekä paahdettuna salaateissa. Niitä käytetään peston valmistuksessa sekä kaikenlaisessa leivonnassa. Pinjan makea maku soveltuu myös esimerkiksi raakaleivoksiin.
- HUOMIOT:
Tuotteen ainesosat ja ravitsemustiedot voivat poiketa verkkosivuilla ilmoitetuista tiedoista. Tarkasta tiedot pakkauksesta.
102582
Siemeniä voi napostella sellaisenaan tai suolattuina ja ne sopivat myös ruoanlaittoon ja esimerkiksi salaatin ja myslin joukkoon. Niistä voi tehdä herkullisia siemennäkkäreitä tai niillä voi paneroida vaikka pihvin. Erityisen maukkailta siemenet maistuvat leipien ja sämpylöiden taikinassa. Siemenistä on siis vaikka mihin, kokeile rohkeasti päivittäisessä ruuanlaitossa!
- HUOMIOT:
Tuotteen ainesosat ja ravitsemustiedot voivat poiketa verkkosivuilla ilmoitetuista tiedoista. Tarkasta tiedot pakkauksesta.
100088
Seesaminsiemenet sopivat hyvin kaikenlaiseen ruuanlaittoon ja leivontaan. Hieman pähkinäiseltä maistuva seesaminsiemen sopii erinomaisesti puuroihin ja leipätaikinoihin. Sillä voi leivittää pihvejä ja kuorruttaa uuniruokia. Seesaminsiementä käytetään myös tahinin valmistuksessa. Seesamia voi käyttää myös sellaisenaan smoothieissa ja salaateissa.
- HUOMIOT:
Tuotteen ainesosat ja ravitsemustiedot voivat poiketa verkkosivuilla ilmoitetuista tiedoista. Tarkasta tiedot pakkauksesta.
100642
Soijarouhe on soijapavuista valmistettua kasviproteiinia. Sitä käytetään jauhelihan tapaan esimerkiksi pataruoissa, kastikkeissa ja pyöryköissä. ja sitä voi käyttää esimerkiksi jugurtin tai myslin seassa.
Tyypillisesti soijarouhetta käytetään liottamalla sitä mausteliemessä ennen paistamista. Se voidaan myös valmistaa laittamalla se kuivana pannulle öljyn ja mausteiden kanssa ja lisäämällä vettä sitä mukaa kun rouhe imee nestettä itseensä. Soijarouheen voi laittaa myös sellaisenaan esimerkiksi keittoihin.
Soijarouhe ei itsessään maistu juuri ollenkaan, joten tuote saadaan mausteilla halutun makuiseksi. Soijakastiketta lisäämällä soijarouheeseen saa lihankaltaisen maun.
Soijarouhetta voidaan käyttää leivonnassa korvaamalla neljännes vehnäjauhoista rouheella.
Tumma soijarouhe on värjätty sokerikulöörillä.
- HUOMIOT:
Tuotteen ainesosat ja ravitsemustiedot voivat poiketa verkkosivuilla ilmoitetuista tiedoista. Tarkasta tiedot pakkauksesta.
100643
Soijarouhe on soijapavuista valmistettua kasviproteiinia. Sitä käytetään jauhelihan tapaan esimerkiksi pataruoissa, kastikkeissa ja pyöryköissä. ja sitä voi käyttää esimerkiksi jugurtin tai myslin seassa.
Tyypillisesti soijarouhetta käytetään liottamalla sitä mausteliemessä ennen paistamista. Se voidaan myös valmistaa laittamalla se kuivana pannulle öljyn ja mausteiden kanssa ja lisäämällä vettä sitä mukaa kun rouhe imee nestettä itseensä. Soijarouheen voi laittaa myös sellaisenaan esimerkiksi keittoihin.
Soijarouhe ei itsessään maistu juuri ollenkaan, joten tuote saadaan mausteilla halutun makuiseksi. Soijakastiketta lisäämällä soijarouheeseen saa lihankaltaisen maun.
Soijarouhetta voidaan käyttää leivonnassa korvaamalla neljännes vehnäjauhoista rouheella.