Aineet 16 kpl | |
---|---|
2 1/2 dl | kypsiä punajuuria soseutettuna |
2 1/2 dl | kädenlämpöistä vettä |
9-10 dl | vehnäjauhoja |
3 1/2 dl | hiivaleipäjauhoja |
1/5 dl | kauraleseitä |
1/2 dl | voita/öljyä |
1/2 dl | Salliselta seesaminsiemeniä |
1 rkl | Salliselta rosmariinia |
4 tl | kuivahiivaa |
3 1/2 tl | suolaa |
1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
2. Sekoita kaikki aineet keskenään ja vaivaa tasaiseksi ja kimmoisaksi taikinaksi joko käsin tai taikinakoneella.
3. Anna taikinan levätä 15-30 minuuttia.
4. Kauli taikina 2 cm paksuksi levyksi ja pistele haarukalla siihen reikiä.
5. Leikkaa halamasi kokoisiksi paloiksi ja nostata liinalla peitettynä 35-45 minuuttia.
6. Paista sämpylöitä 10-12 minuuttia.
VINKKI! Saadaksesi rapean pinnan sämpylöihin, ruiskuta sumutinpullolla uuniin vettä heti paiston alussa tai kaada kiehuvaa vettä erilliseen astiaan uuniin paiston ajaksi. Avaa luukku veitsen avulla hiukan raolleen paiston kahdeksi viimeiseksi minuutiksi.