Piparitaikina | |
---|---|
2 1/2 dl | fariinisokeria |
2 | kananmunaa |
200 g | sulaa voita |
1 dl | siirappia |
2 1/2 dl | Salliselta mantelijauhetta |
6 1/2 dl | vehnäjauhoja |
3 tl | Salliselta kanelia |
1 1/2 tl | Salliselta inkivääriä |
1 tl | Salliselta neilikkaa |
2 tl | Salliselta kardemummaa |
1 tl | Salliselta soodaa |
Pomeranssitaikina | |
5 dl | vehnäjauhoja |
200 g | voita |
1 dl | sokeria |
1 | kananmuna |
1 1/2 tl | Salliselta pomeranssinkuorijauhetta |
1. Valmista piparkakkutaikina. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Kaada sekaan sulatettu voi ja siirappi.
3. Kääntele sekaan loput aineet.
4. Kääri taikina kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa n. 1 tunti, tai yön yli.
5. Valmista pomeranssitaikina. Nypi jauhot, sokeri ja voi murumaiseksi seokseksi.
6. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
7. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
8. Kauli molemmat taikinat n. 2 mm vahvuisiksi.
9. Aseta murotaikina piparitaikinan päälle ja kääri rullalle.
10. Anna rullan tekeytyä jääkaapissa n. 1 tunti.
11. Leikkaa rullasta 0, 5 cm kiekkoja pellille ja paista 200 asteessa 10 - 12 min.