Pohja | |
---|---|
100 g | Salliselta kuivattuja taateleita |
3 dl | Salliselta manteleita (kuorellisia) |
1 tl | Salliselta jauhettua kanelia |
ripaus | suolaa |
Täyte | |
5 dl | Salliselta cashewpähkinöitä |
1 tlk (400 g) | kookosmaitoa |
1 dl | neitsytkookosöljyä |
2 tl | Salliselta jauhettua kanelia |
1 | sitruunan mehu |
hunajaa tai siirappia | |
Kastike | |
200 g | pakastekarpaloita |
0,5 dl | vettä |
hunajaa tai siirappia |
1. Laita cashew-pähkinät runsaaseen veteen ja liota jääkaapissa yön yli. Pistä myös kookosmaito jääkaappiin yöksi.
2. Tee pohja Ø20 cm irtopohjavuokaan. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja jauha tasaiseksi massaksi. Levitä leivinpaperilla pohjustettuun vuokaan.
3. Ota cashewpähkinät jääkaapista, huuhtele ja valuta vesi pois. Laita tehosekoittimeen.
4. Laita kaikki loputkin täytteen aineet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi. Jos kone ei pyöritä massaa, voit lisätä vettä joukkoon. Tarkista maku ja lisää halutessasi hunajaa.
5. Laita täyte pohjan päälle ja pistä kakku pakkaseen vähintään neljäksi tunniksi niin että se jähmettyy kokonaan.
6. Tee karpalokastike laittamalla karpalo ja vesi kattilaan. Kiehauta miedolla lämmöllä. Lisää hunajaa maun mukaan.
7. Ota kakku pakastimesta noin 30-60 min ennen tarjoilua. Tarjoile karpalokastikkeen kanssa.
Reseptiä voi vaihdella kauden mukaan.
Kesäisen kakun saat korvaamalla karpalon esimerkiksi sesongin marjoilla ja hedelmillä ja jättämällä kanelin pois.