Tikkumunkit
- No
VAIKEUSTASO
MÄÄRÄ
40 kpl
AINESOSAT
(n. 40 kpl) | |
---|---|
5 dl | maitoa |
50 g | hiivaa |
2 | munaa |
2 dl | sokeria |
2 tl | suolaa |
1-2 rkl | Salliselta kardemummaa |
15-17 dl | vehnäjauhoja |
150 g | voita |
öljyä paistamiseen | |
Koristeluun | |
3-6 rkl | vettä |
2 dl | tomusokeria |
elintarvikeväriä | |
Salliselta salmiakkilastuja ja suklaarakeita |
OHJE
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
2. Lisää munat.
3. Lisää sokeri, suola ja osa jauhoista.
4. Alusta taikina jauhoja vähitellen lisäten, kunnes taikina irtoaa vuoan reunoilta.
5. Lisää pehmeä voi.
6. Kohota.
7. Pyöritä taikinasta pieniä palloja. Voit myös tehdä halutessasi keskelle pienen reijän. Kohota munkit.
8. Kuumenna öljy kattilassa 170-180 asteiseksi. Jos munkki muuttuu kauniin ruskeaksi 1-2 minuutissa on öljy oikean lämpöistä.
9. Nostele valmiit munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle ja anna jäähtyä.
10. Sekoita tomusokeri veteen ja lisää halutessasi elintarvikeväri. Laita munkit grilli- tai hammastikun päähän ja dippaa sokerikuorrutteeseen.
11. Ripottele päälle salmiakkilastut tai suklaarae.