Tikkumunkit

Hauskat tikkumunkit koristellaan Sallisen suklaarakeilla ja salmiakkilastuilla.

Tikkumunkit
Aineet (n. 40 kpl)
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 munaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1-2 rkl Salliselta kardemummaa
15-17 dl vehnäjauhoja
150 g voita
  öljyä paistamiseen
Koristeluun
3-6 rkl vettä
2 dl tomusokeria
  elintarvikeväriä
  Salliselta salmiakkilastuja ja suklaarakeita

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
2. Lisää munat.
3. Lisää sokeri, suola ja osa jauhoista.
4. Alusta taikina jauhoja vähitellen lisäten, kunnes taikina irtoaa vuoan reunoilta.
5. Lisää pehmeä voi.
6. Kohota.
7. Pyöritä taikinasta pieniä palloja. Voit myös tehdä halutessasi keskelle pienen reijän. Kohota munkit.
8. Kuumenna öljy kattilassa 170-180 asteiseksi. Jos munkki muuttuu kauniin ruskeaksi 1-2 minuutissa on öljy oikean lämpöistä.
9. Nostele valmiit munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle ja anna jäähtyä.
10. Sekoita tomusokeri veteen ja lisää halutessasi elintarvikeväri. Laita munkit grilli- tai hammastikun päähän ja dippaa sokerikuorrutteeseen.
11. Ripottele päälle salmiakkilastut tai suklaarae. 


Tulosta  

kokeile myös näitä reseptejä

Liittyvät tuotteet