Gluteenittomat Runebergin tortut

Runebergin tortut ovat klassikko. Niiden mehevä koostumus ja vahva maku yhdistyvät myös tässä gluteenittomassa versiossa, joka maistuu myös allergikoille.

Gluteenittomat Runebergin tortut
Taikina n. 8 kpl
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl maitoa (tai kookosmaitoa)
1 1/4 dl Salliselta kookosjauhoja
1 1/4 dl Salliselta mantelijauhetta
2 rkl Salliselta psylliumia
1 tl Salliselta ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
1 tl Salliselta neilikkaa
1 tl Salliselta jauhettua inkivääriä
1 1/2 tl Salliselta kanelia
1 1/2 tl Salliselta kardemummaa
Chia-karpalohillo
 5 dl vettä
300 g Salliselta karpalorouhetta
4 rkl Salliselta chia-siemeniä
2 kpl Salliselta tähtianista
3 tl Salliselta vaniljasokeria
Sokerikuorrute
1 rkl vettä
1 dl tomusokeria
Sokerivesi
3 rkl vettä
1 rkl sokeria
5 rkl rommia, punssia tai mantelilikööriä

1. Vatkaa voi ja sokeri kevyeksi vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet yhteen huolellisesti, ja lisää ne vaahtoon maidon kanssa vuorotellen.
3. Lusikoi taikina muotteihin ja paista 180 asteessa n. 25 minuuttia.
4. Tee karpalohillo. Keitä vettä, karpaloita ja tähtianiksia kattilassa 10 minuutin ajan. Ota tähtianikset pois ja lisää chiansiemenet ja vaniljasokeri. Jatka keittämistä, kunnes hillo on tarpeeksi paksua.
5. Tee sokerikuorrute. Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi massaksi.
6. Kostuta halutessasi tortut sokerivedellä.
7. Koristele hillolla, sokerikuorrutteella ja tomusokerilla.


Tulosta  

kokeile myös näitä reseptejä

Liittyvät tuotteet