Taikina n. 8 kpl | |
---|---|
3 | kananmunaa |
1,5 dl | sokeria |
1,5 dl | maitoa (tai kookosmaitoa) |
1 1/4 dl | Salliselta kookosjauhoja |
1 1/4 dl | Salliselta mantelijauhetta |
2 rkl | Salliselta psylliumia |
1 tl | Salliselta ruokasoodaa |
1/2 tl | suolaa |
1 tl | Salliselta neilikkaa |
1 tl | Salliselta jauhettua inkivääriä |
1 1/2 tl | Salliselta kanelia |
1 1/2 tl | Salliselta kardemummaa |
Chia-karpalohillo | |
5 dl | vettä |
300 g | Salliselta karpalorouhetta |
4 rkl | Salliselta chia-siemeniä |
2 kpl | Salliselta tähtianista |
3 tl | Salliselta vaniljasokeria |
Sokerikuorrute | |
1 rkl | vettä |
1 dl | tomusokeria |
Sokerivesi | |
3 rkl | vettä |
1 rkl | sokeria |
5 rkl | rommia, punssia tai mantelilikööriä |
1. Vatkaa voi ja sokeri kevyeksi vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet yhteen huolellisesti, ja lisää ne vaahtoon maidon kanssa vuorotellen.
3. Lusikoi taikina muotteihin ja paista 180 asteessa n. 25 minuuttia.
4. Tee karpalohillo. Keitä vettä, karpaloita ja tähtianiksia kattilassa 10 minuutin ajan. Ota tähtianikset pois ja lisää chiansiemenet ja vaniljasokeri. Jatka keittämistä, kunnes hillo on tarpeeksi paksua.
5. Tee sokerikuorrute. Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi massaksi.
6. Kostuta halutessasi tortut sokerivedellä.
7. Koristele hillolla, sokerikuorrutteella ja tomusokerilla.