Siemenet ja soijarouheet

Siemenet ovat oikeita terveyspommeja. Ne sisältävät huimasti kuituja, proteiinia, hivenaineita ja terveellistä rasvaa ja sopivatkin terveelliseen ja monipuoliseen ruokavalioon. Siemeniä voi napostella sellaisenaan tai suolattuina ja ne sopivat myös ruoanlaittoon ja esimerkiksi salaatin ja myslin joukkoon. 

Soijarouhe on soijapavuista valmistettua kasviproteiinia. Sitä käytetään jauhelihan tapaan esimerkiksi pataruoissa, kastikkeissa ja pyöryköissä. Se on myös hyvä kuitulisä ja sitä voi käyttää esimerkiksi jugurtin tai myslin seassa. Puolet soijarouheen painosta on proteiinia, joten se sopii hyvin proteiinipitoiseen ruokavalioon ja korvaamaan lihatuotteita. Soijarouhe sisältää myös paljon kalsiumia, rautaa ja sinkkiä.