Ainekset | |
---|---|
200 g | Salliselta mantelijauhetta |
200 g | tomusokeria |
160 g | kananmunan valkuaista |
200 g | sokeria |
60 g | vettä |
Täyte | |
100 g | maitosuklaata |
1/2 dl | kermaa |
1 rkl | hunajaa |
2 rkl | Salliselta lakritsijauhetta |
1/4 tl | suolaa |
1. Sekoita sihdattu mantelijauhe, tomusokeri, punainen jauheväri sekä puolet (80 g) kananmunanvalkuaisesta tasaiseksi seokseksi.
2. Keitä sokeri ja vesi 120 asteiseksi.
3. Aloita lopun valkuaisen (80 g) vatkaus, kun sokerivesi on 110 asteista. Kaada sokerivesi ohuena nauhana valkuaisen joukkoon. Vatkaa kädenlämpöiseksi.
4. Kääntele valkuaisvaahto mantelijauhoseokseen. Massa löystyy jokaisen liikkeen myötä, joten vältä sekoittamasta liikaa. Valmis taikina on sileää ja tasaista.
5. Laita massa pursotinpussiin ja pursota noin euron kolikon kokoisia pyörylöitä. Jätä pienehköt varat, sillä massa leviää pellillä hieman.
6. Anna macaron-pohjien seistä peittämättä huoneenlämmössä tunnin verran ennen paistoa, jotta ne kuorettuisivat. Tällä tavoin saadaan aikaan macaroneille tunnusomainen muoto, eli sileä hattu ja röpelöinen jalka.
7. Paista pohjat 130-150 asteisessa uunissa 13-15 minuuttia.
7. Valmista täyte. Kiehauta kerma ja lisää lakujauhe, hunaja ja suola. Sekoita tasaiseksi.
8. Kaada kuuma kermaseos suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi. Annostele macaronien väliin.