Pohja n. 8 kpl | |
---|---|
80g/1 pss | Salliselta manteleita |
1 dl | Salliselta taateleita |
2 tl | Salliselta lakritsijauhetta |
1 rkl | sulatettua kookosöljyä |
Täyte | |
100g/1 pss | Salliselta cashewpähkinöitä |
3 (n.1 1/4 dl) | sitruunan mehu |
1/2 dl | hunajaa |
1/2 dl | sulatettua kookosöljyä |
ripaus | suolaa |
1 | sitruunan kuori |
kurkumaa | |
Kastike | |
2 tl | Salliselta lakritsijauhetta |
1/2 dl | kookosmaitoa tölkistä |
2 rkl | tummaa siirappia |
1. Laita cashewpähkinät likoamaan runsaaseen veteen jääkaappiin yön yli.
2. Tee ensiksi pohja. Laita kaikki pohjan aineet tehosekoittimeen. Voit halutessasi jättää mantelit ja taatelit isommiksi paloiksi. Painele massa silikonisten muffinssivuokien pohjalle.
3. Ota cashewpähkinät jääkaapista ja valuta vesi pois.
4. Sekoita pähkinät, sitruunamehu, hunaja, öljy ja suola keskenään tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa.
5. Lisää halutessasi ripaus kurkumaa keltaisen värin aikaansaamiseksi.
6. Raasta sitruunan kuori massaan ja sekoita lusikalla joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa hunajaa tai sitruunan mehua.
7. Lisää täyte pohjan päälle ja siloita pinta. Laita pakkaseen vähintään 2 tunniksi.
8. Laita kastikkeen aineet kattilaan ja keitä hiljalleen, kunnes seoksesta tulee paksua. Anna jäähtyä ja pursota leivosten päälle raidoiksi.