Massa | |
---|---|
800 g | omenoita |
50 g | voita |
1/2 dl | tummaa siirappia |
2 rkl | sitruunamehua |
1 tl | Salliselta kanelia |
1/4 tl | Salliselta neilikkaa |
1/2 dl | sokeria |
Kuorrute | |
100 g | voita |
1/2 dl | sokeria |
4 dl | kaurahiutaleita |
1 dl | Salliselta hampunsiemeniä |
Vaniljakreemi | |
1 dl | Salliselta vaniljakreemijauhetta |
3 dl | kylmää vettä |
1. Viipaloi omenat. Paista niitä voissa hetki ja lisää siirappi, sitruunamehu, kaneli, neilikka ja sokeri.
2. Keitä seosta n. 15 min niin, että omenat pehmenevät, mutta eivät hajoa.
3. Nostele omenat reikäkauhalla uunivuokaan.
4. Tee kuorrute sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
5. Sekoita vaniljakreemijauhe veteen ja pursota omenoiden päälle.
6. Murusta kuorrute vaniljakreemin päälle. Painele hiukan.
7. Paista hyvettä 225 asteessa n. 12-15 minuuttia tai kunnes pinta on sopivan ruskea. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.