Samppanja-nougatkakku
- No
- PAISTOAIKA: 30-35 min
- PAISTOASTE: 175°C
VAIKEUSTASO
MÄÄRÄ
Ø16 cm kakku
AINESOSAT
Kakkupohja | |
---|---|
4 | kananmunaa |
3 1/3 dl | sokeria |
1 1/2 dl | fariinisokeria |
2 3/4 dl | öljyä |
1 rkl | Salliselta vaniljasokeria |
1 tl | Salliselta leivinjauhetta |
5 - 5 1/2 dl | vehnäjauhoja |
3/4 tl | suolaa |
1 1/4 dl | maitoa |
Samppanjatäyte | |
3 1/2 dl | Samppanjaa tai kuohuviiniä |
175 g | voita |
85 g | maustamatonta tuorejuustoa |
8 dl | tomusokeria |
1 rkl | Salliselta vaniljasokeria |
Lisäksi | |
150 g (1 pkt) | Salliselta nougatia |
250 g (1 pkt) | Salliselta mustaa sokerimassaa |
1 | Salliselta puulyyra |
Salliselta pehmeitä kultahelmiä |
OHJE
1. Valmista kakkupohja. Vaahdota kananmunia ja sokereita 3 minuuttia.
2. Lisää joukkoon nopeasti kaataen öljy.
3. Taittele sekaan keskenään sekoitetut kuivat aineet
4. jaa kakkutaikina kolmeen Ø16 - 18 cm kakkuvuokaan.
5. Paista 175 asteessa 30 - 35 min. Anna jäähtyä ja irrota pohjat vuoista.
6. Valmista samppanjatäyte. Mittaa samppanja kattilaan ja keitä n. 25 min, siten että jäljellä on 3-5 rkl. Jäähdytä.
7. Laita kulhoon kaikki aineet ja vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi, noin 5 - 10 min.
8. Pehmitä nougatia hieman mikrossa ja levitä kahden kakkupohjan päälle.
9. Levitä kahden pohjan päälle 2/3 samppanjatäytteestä, säästä loppu kuorruttamiseen.
10. Nosta pohjat päällekkäin, viimeiseksi päällystämätön pohja.
11. Levitä loppu kuorrute kakun päälle ja reunoille.
12. Kauli musta sokerimassa kakun alareunaan. Koristele sokerimassan reuna pehmeillä kultahelmillä.
13. Koristele puulyyralla ja kukkasilla. Aidot kukat käyvät hyvin, kunhan kiedot varsien ympärille kelmua.
175°C
30-35 min