Taikina | |
---|---|
200 g | tummaa suklaata |
150 g | maitosuklaata |
250 g | voita |
3 dl | Salliselta karpaloita |
2 dl | Salliselta natural pistaasipähkinöitä |
2 dl | Salliselta kuorellisia manteleita |
3 dl | haluamasi keksin muruja |
2 dl | Salliselta aprikoosirouhetta |
Päälle | |
100 g | maitosuklaata |
6 rkl | tomusokeria |
1. Sulata suklaa ja voi mikrossa.
2. Pienennä pähkinät ja mantelit ja sekoita loput raaka-aineet suklaan joukkoon.
3. Jaa seos kahden tuorekelmupalan päälle, kieritä massa tiiviisti kelmun sisään ja rullaa päät tiukasti kiinni. Jäähdytä jääkaapissa yön yli.
4. Ota salami pois kelmusta, sulata maitosuklaa ja sudi se pensselillä kylmän salamin pintaan. Kieritä salami tomusokerissa.
VINKKI! Koristele salami puuvillanarulla sitoen ja kierrä päälle pala esim voipaperia tai koristepaperia.
Säilyvyys: kuivassa 1-2 vk