104549

Kvinoa on eteläamerikkalainen ruokakasvi ja se onkin Etelä-Amerikassa yksi keittiön perusraaka-aineista. Miedon makuinen kvinoa ei ole heinäkasvi kuten viljat, mutta sitä käytetään ruuanvalmistuksessa couscousin, riisin, perunan ja pastan lailla lisukkeena. Kvinoa maistuu niin kuumana kuin kylmänäkin, joten sitä voi kokeilla myös ruokaisan salaatin joukossa

Kvinoa sopii myös raakapuuroihin ja leivonnaisiin.

Huuhtele kvinoa kuumalla vedellä. Lisää kiehuvaan veteen ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä n.15min. Annostelu: 1 dl kvinoaa, 2,5 dl vettä ja 0,5 tl suolaa.

GLUTEENITON
Kvinoa 400 g

AINESOSAT

kvinoa

Saattaa sisältää maapähkinän, muiden pähkinöiden, soijan ja seesaminsiemenen jäämiä.

PAKKAUSKOOT

Kvinoa 400 g

RAVINTOARVOT / 100 g

Energia 1541 kJ/ 368 kcal
Rasva, 6,1 g
 josta tyydyttynyttä 1,6 g
Hiilihydraatti, 64,2 g
 josta sokereita 2,0 g
Ravintokuitu 7,0 g
Proteiini 14,1 g
Suola 0,01 g

SÄILYTYS

Huoneenlämmössä