Vaniljainen raparperipiirakka
- No
- PAISTOAIKA: 45 min
- PAISTOASTE: 175°C
VAIKEUSTASO
MÄÄRÄ
24 cm vuoka
AINESOSAT
150 g | Salliselta mantelimassaa |
150 g | voita |
3/4 dl | sokeria |
3 dl | vehnäjauhoja |
1 tl | Salliselta kardemummaa |
3 kpl | kananmunia |
1 tl | Salliselta leivinjauhetta |
1 rkl | Salliselta vaniljasokeria |
1/2 dl | kermaa |
Pinnalle | |
5 dl (4-5 vartta) | raparperikuutioita |
1 dl | raesokeria |
Salliselta mantelilastuja | |
Vaniljakreemi | |
1/2 dl | Salliselta vaniljakreemijauhetta |
1 dl | kermaa tai vettä |
OHJE
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
2. Vaahdota pehmeä voi, sokeri ja mantelimassa kuohkeaksi vaahdoksi, n. 5 - 10 min
3. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen.
4. Sekoita joukkoon kerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
5. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja sumuta reunat Salliselta vuokaspraylla.
6. Ripottele reunoille mantelilastuja ja kaada taikina vuokaan.
7. Valmista vaniljakreemi.
8. Pursota vaniljakreemi piiraan päälle, ripottele päälle kuutioidut raparperit ja sirottele pinnalle raesokeri.
9. Paista uunissa noin 45 minuuttia. Jos pinna tummuu liikaa, aseta piiraan päälle folio.
175°C
45 min