Nougat-suklaakakku
- No
- PAISTOAIKA: 25 min
- PAISTOASTE: 180°C
VAIKEUSTASO
MÄÄRÄ
Ø16 cm kakku
AINESOSAT
Pohja | |
---|---|
5 dl | vehnäjauhoja |
7 dl | fariinisokeria |
2 1/2 dl | kaakaota |
1 dl | Salliselta pellavasiemenrouhetta |
1 dl | Salliselta luomu kookosjauhoa |
1 rkl | Salliselta soodaa |
2 tl | Salliselta leivinjauhetta |
1 1/2 tl | suolaa |
4 | kananmunaa |
3 1/2 dl | creme fraichéa |
3 dl | kuumaa vettä |
1 1/2 dl | öljyä |
Täyte | |
3 dl | kermaa |
150 g (1 paketti) | Salliselta nougatia |
50 g | maitosuklaata |
1/2 tl | Salliselta kanelia |
1/2 dl | Salliselta hasselpähkinärouhetta |
Kuorrute | |
6 dl | tomusokeria |
150 g (1 paketti) | Salliselta nougatia |
0,75 dl | kermaa |
170 g | pehmeää voita |
2 rkl | kaakaota |
Seesamikristallit | |
4 dl | sokeria |
2 dl | glukoosisiirappia |
1/2 dl | vettä |
2 rkl | Salliselta seesaminsiemeniä |
Nougat tryffelit | |
1 dl | kermaa |
1 rkl | voita |
100 g | maitosuklaata |
150 g (1 paketti) | Salliselta nougatia |
1/2 tl | Salliselta kardemummaa |
OHJE
Nougat-tryffelit (valmista leivontaa edeltävänä päivänä)
1. Pilko astiaan nougat ja suklaa, lisää joukkoon kardemumma ja voi.
2. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja kaada suklaan ja nougatin joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
3. Anna kovettua jääkaapissa yön yli, ja pyöritä palloiksi seuraavana päivänä.
180°C
25 min