Pohja | |
---|---|
4 | kananmunaa |
2 1/2 dl | sokeria |
200 g | voita |
2 dl | maitoa |
5 dl | vehnäjauhoja |
1/2 dl | kaakaojauhetta |
1 rkl | Salliselta leivinjauhetta |
1 rkl | Salliselta vaniljasokeria |
1/2 dl | vahvaa kahvia |
Kuorrutus | |
75 g | voita |
3/4 dl | vahvaa kahvia |
4 dl | tomusokeria |
1/2 dl | kaakaojauhetta |
2 tl | Salliselta vaniljasokeria |
Pekaani-grumble | |
4 rkl | vehnäjauhoja |
3 rkl | Salliselta mantelijauhetta |
3 rkl | sokeria |
40 g | voita |
20-30 kpl | Salliselta pekaanipähkinöitä |
ripaus | suolaa |
Valkosuklaa-grumble | |
2 1/2 dl | sokeria |
3/4 dl | vettä |
110 g | valkosuklaata |
punaista elintarvikeväriä |
1. Tee pohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sulata voi ja lisää siihen maito.
3. Yhdistä kuivat aineet.
4. Lisää vaahtoon neste ja siivilän läpi kuivat aineet. Sekoita varovasti sekaisin.
5. Kaada leivinpaperille uunipellille. Paista 200 asteessa 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
6. Tee kuorrutus. Laita voi ja kahvi kattilaan ja lisää kuivat aineet siivilän läpi. Sulata voi ja sekoita tasaiseksi. Anna hieman jäähtyä.
7. Rouhi pekaanipähkinät veitsellä muruiksi ja sekoita muut aineet murujen kanssa sekaisin. Paahda 200 asteessa n. 8 min ja jäähdytä.
8. Rouhi valkosuklaa veitsellä. Kuumenna sokeri ja vesi 148 asteiseksi. Sekoita sokerivesi ja valkosuklaa voimakkaasti keskenään ja jäähdytä leivinpaperin päällä.
9. Levitä kuorrutus pohjan päälle ja koristele grumblella sekä Sallisen sokerisydämillä. Leikkaa mokkapalat haluamaasi muotoon vaikka piparkakkumuotilla.