Mantelimunkit

Kirpeässä sitruunakuorrutteessa kuorrutetut munkit kätkevät sisäänsä kuohkean mantelitäytteen.

Tikkumunkit
Aineet (15-20 kpl)
5 dl vettä
1 1/2 rkl kuivahiivaa
1/2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl suolaa
2 tl Salliselta leivinjauhetta
1 dl Salliselta mantelijauhetta
10 dl vehnäjauhoa
60 g voita
Paistamiseen
  öljyä
Mantelikerma
5 dl kuohukermaa
250 g Salliselta mantelimassaa
 Kuorrutussokeri
 5 dl sokeria
2 sitruunan kuori
1-1 1/2 tl Salliselta sitruunahappoa

1. Sekoita jauhot, hiiva ja leivinjauhe keskenään.
2. Lisää kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja osa jauhoista.
3. Alusta taikina jauhoja vähitellen lisäten, kunnes taikina irtoaa vuoan reunoilta.
4. Lisää pehmeä voi.
5. Kohota.
6. Pyöritä taikinasta pieniä palloja. Voit myös tehdä halutessasi keskelle pienen reijän. Kohota munkit.
7. Kuumenna öljy kattilassa 170-180 asteiseksi. Jos munkki muuttuu kauniin ruskeaksi 1-2 minuutissa on öljy oikean lämpöistä.
8. Nostele valmiit munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle ja anna jäähtyä.
9. Notkista mantelimassa 1 dl kerman kanssa. Vatkaa loput 4 dl kermaa vaahdoksi ja yhdistä mantelikermaan.
10. Täytä munkit esimerkiksi terävällä tyllalla pursottamalla.
11. Sekoita kuorrutussokerin aineet keskenään ja kierittele munkit sokerissa. Koristele kermavaahdolla ja strösseleillä.


Tulosta  

kokeile myös näitä reseptejä

Liittyvät tuotteet