Mantelimunkit
- No
VAIKEUSTASO
MÄÄRÄ
15-20 kpl
AINESOSAT
(15-20 kpl) | |
---|---|
5 dl | vettä |
1 1/2 rkl | kuivahiivaa |
1/2 dl | sokeria |
1 dl | fariinisokeria |
2 tl | suolaa |
2 tl | Salliselta leivinjauhetta |
1 dl | Salliselta mantelijauhetta |
10 dl | vehnäjauhoa |
60 g | voita |
Paistamiseen | |
öljyä | |
Mantelikerma | |
5 dl | kuohukermaa |
250 g | Salliselta mantelimassaa |
Kuorrutussokeri | |
5 dl | sokeria |
2 | sitruunan kuori |
1-1 1/2 tl | Salliselta sitruunahappoa |
OHJE
1. Sekoita jauhot, hiiva ja leivinjauhe keskenään.
2. Lisää kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja osa jauhoista.
3. Alusta taikina jauhoja vähitellen lisäten, kunnes taikina irtoaa vuoan reunoilta.
4. Lisää pehmeä voi.
5. Kohota.
6. Pyöritä taikinasta pieniä palloja. Voit myös tehdä halutessasi keskelle pienen reijän. Kohota munkit.
7. Kuumenna öljy kattilassa 170-180 asteiseksi. Jos munkki muuttuu kauniin ruskeaksi 1-2 minuutissa on öljy oikean lämpöistä.
8. Nostele valmiit munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle ja anna jäähtyä.
9. Notkista mantelimassa 1 dl kerman kanssa. Vatkaa loput 4 dl kermaa vaahdoksi ja yhdistä mantelikermaan.
10. Täytä munkit esimerkiksi terävällä tyllalla pursottamalla.
11. Sekoita kuorrutussokerin aineet keskenään ja kierittele munkit sokerissa. Koristele kermavaahdolla ja strösseleillä.