Mantelikakku
- No
- PAISTOAIKA: 35 min
- PAISTOASTE: 170°C
VAIKEUSTASO
MÄÄRÄ
Ø20 cm kakku
AINESOSAT
4 | kananmunaa |
1 1/2 dl | sokeria |
1 tl | Salliselta kanelia |
1 tl | Salliselta kardemummaa |
3 1/3 dl | Salliselta mantelijauhetta |
Diplomaattikerma | |
2 1/2 dl | kuohukermaa |
1 3/4 dl | vettä |
60 g | Salliselta vaniljakreemijauhetta |
Koristelu | |
mansikkahilloa | |
mansikoita |
OHJE
1. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi n. 5-10 min.
2. Sekoita keskenään kuivat aineet ja kääntele ne varovasti munasokerivaahtoon.
3. Paista pohjaa 170 asteessa 35 minuuttia.
4. Valmista diplomaattikerma; sekoita vaniljakreemijauhe ja vesi keskenään ja yhdistä vaahdotettuun kermaan.
5. Levitä jäähtyneelle pohjalle mansikkahilloa ja viipaloituja mansikoita.
6. Levitä diplomaattikerma kakun päälle ja koristele mansikoilla.
170°C
35 min