Juustokakku-omenapiirakka
- No
- PAISTOAIKA: 35 min
- PAISTOASTE: 200°C
VAIKEUSTASO
MÄÄRÄ
16 palaa
AINESOSAT
Pohja ja muru 16 palaa | |
---|---|
8 dl | vehnäjauhoja |
4 dl | sokeria |
250 g | sulaa voita |
2 tl | Salliselta leivinjauhetta |
1 tl | Salliselta vaniljasokeria |
2 dl | kermaviiliä |
1 | kananmuna |
Juustokakkukerros | |
400 g | maustamatonta tuorejuustoa |
1 | kananmuna |
0,5 dl | fariinisokeria |
1 rkl | vehnäjauhoja |
1 tl | Salliselta vaniljasokeria |
5 | talviomenaa |
2 tl | Salliselta kanelia |
1 dl | Salliselta karpaloita |
OHJE
1. Sekoita vehnäjauhot. sokeri, voi, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja siirrä 1/3 taikinasta toiseen kulhoon (piirakan päälle tuleva murukerros) ja jätä sivuun.
2. Sekoita kermaviili ja kakanmuna hyvin keskenään ja lisää suurempaan puolikkaaseen. Sekoita.
3. Levitä taikina pellille, jossa on leivinpaperi. Käytä jauhoa apuna, jos taikina tarttuu sormiin.
200°C
35 min