Talvipulla
- No
- PAISTOAIKA: 8-10 min
- PAISTOASTE: 225°C
VAIKEUSTASO
MÄÄRÄ
13 kpl
AINESOSAT
3 1/4 dl | täysmaitoa |
1 rkl | kuivahiivaa |
3/4 dl | sokeria |
8-9 dl | vehnäjauhoja |
1 | kananmuna |
1 rkl | Salliselta vaniljasokeria |
1 rkl | Salliselta kardemummaa |
1 1/2 tl | suolaa |
75 g | pehmeää voita |
marmeladia | |
Täyte | |
---|---|
5 dl | kuohukermaa |
2 pkt (á 150 g) | Salliselta nougatia |
1 pkt (150 g) | Salliselta mantelimassaa |
3 pkt | Salliselta vaaleansinistä sokerimassaa |
Mantelimassatahna | |
1 pkt (150 g) | Salliselta mantelimassaa |
1/2 dl | kuohukermaa |
OHJE
1. Lämmitä maito 42 asteiseksi.
2. Sekoita joukkoon kuivahiiva, rkl sokeria ja puolet jauhoista. Anna seoksen seistä muovilla peitettynä 30 min.
3. Lisää loput jauhot ja sokeri, kananmuna, vaniljasokeri ja kardemumma ja alusta taikina käsin 5-10 min (koneella hitaalla nopeudella 3-4 min).
4. Lisää joukkoon suola ja voi ja jatka vaivaamista 20 min (koneella nopealla nopeudella 10-15 min).
5. Anna taikinan levätä muovilla peitettynä 15 min.
6. Jaa taikina 13 palaan ja pyöritä pulliksi.
7. Nostata pullia 35-45 min 30 asteisessa uunissa, jonka pohjalla on vesiastia.
8. Voitele pullat kananmunalla. Paista 225 asteessa 8-10 min.
9. Levitä jäähtyneiden pullien päälle marmeladia.
10. Kauli sokerimassa 3 mm paksuiseksi ja leikkaa siitä 2 x pullan kokoisia ympyröitä. Asettele sokerimassa pullan päälle ja taita ylijäämä osa alle. Leikkaa pullasta hattu.
11. Vaahdota täytteen kerma
12. Sulata nougat, jäähdytä hieman ja kääntele kerman joukkoon.
13. Valmista mantelimassa-tahna sekoittamalla mantelimassa ja kuohukerma keskenään.
13. Pursota pullan keskelle mantelimassatahnaa tai leikkaa mantelimassasta tai nougatista haluamasi kokoisia paloja ja aseta ne pullien keskelle. Pursota reunoille nougat-kerma.
225°C
8-10 min