Pohja | |
---|---|
60 g | Salliselta manteleita |
1 dl | Salliselta taateleita |
20 g / 3 rkl | kaurahiutaleita |
1 rkl | sulatettua kookosöljyä |
Täyte | |
120 g | Salliselta cashewpähkinöitä |
3 (n.1 1/4 dl) | vaaleaa siirappia |
1/2 dl | sulatettua kookosöljyä |
2 dl | pakastepuolukoita |
Puolukkasiirappi | |
2 dl | sokeria |
1 dl | vettä |
1 1/2 dl | pakastepuolukoita |
1. Laita cashewpähkinät likoamaan runsaaseen veteen jääkaappiin yön yli.
2. Tee ensiksi pohja. Laita kaikki pohjan aineet tehosekoittimeen. Voit halutessasi jättää mantelit ja taatelit isommiksi paloiksi. Painele massa silikonisten muffinssivuokien pohjalle.
3. Ota cashewpähkinät jääkaapista ja valuta vesi pois.
4. Sekoita pähkinät, siirappi, öljy ja puolet puolukoista keskenään tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa.
6. Sekoita kokonaiset puolukat lusikalla joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa siirappia.
7. Lisää täyte pohjan päälle ja siloita pinta. Laita pakkaseen vähintään 2 tunniksi.
8. Kiehauta sokeri ja vesi kattilassa ja lisää joukkoon puolukat. Keitä hiljalleen n. 5 min sekoittamatta. Jäähdytä seos jotta se sakenee hieman ja pysyy hyvin leivoksen päällä.