Battenbergin kakku
- No
- PAISTOAIKA: 25-30 min
- PAISTOASTE: 180°C
VAIKEUSTASO
MÄÄRÄ
2 kakkua
AINESOSAT
Pohja | |
---|---|
175 g | voita |
2 dl | sokeria |
3 | kananmunaa |
2 3/4 dl | vehnäjauhoja |
2 tl | Salliselta leivinjauhetta |
1 dl | Salliselta mantelijauhetta |
1 rkl | Salliselta vaniljasokeria |
punaista elintarvikeväriä | |
Täyte | |
1 1/2 dl | arikoosihilloa |
250 g/1 pötkö | Salliselta marsipaania |
OHJE
1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Lisää yksitellen joukkoon kananmunat.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne vaahtoon.
4. Jaa massa kahteen osaan ja värjää toinen elintarvikevärillä vaaleanpunaiseksi.
5. Laita kumpikin massa omaan 10x15 cm vuokaansa ja paista 180 asteessa 25-30 min. Anna jäähtyä.
6. Leikkaa kakuista pois paistopinta ja jaa kumpikin neljään neliönmalliseen osaan pitkittäin.
7. Kuorruta palat aprikoosihillolla ja kokoa kaksi shakkiruudullista kakkua.
8. Kuorruta vielä koko kakku hillolla ja päällystä marsipaanilla.
180°C
25-30 min