Marsipaanit ja sokerimassat
Marsipaaneilla ja sokerimassoilla kuorrutat kakut ja koristelet leivokset. Massoista tehdään myös taidetta, erilaisia fantasiakakkuja ja hahmoja. Katso ohjevideoita youtube-kanavaltamme ja tutustu marsipaani- ja sokerimassakoristeiden valmistusohjeisiin Hurmaavia ideoita juhliin löydät esitteestämme (PDF).
MARSIPAANIT
Marsipaani on manteleista ja tomusokerista tehty makeismassa. Sitä käytetään kakkujen ja leivosten päällystämiseen sekä koristeiden valmistamiseen. Marsipaanista voidaan tehdä myös erilaisia karamelleja. Marsipaanista on helpompi muotoilla koristeita, kun taas sokerimassa kovettuu nopeasti. Marsipaania voi säilyttää huoneenlämmössä ilmatiiviisti pakattuna. Mikäli säilytät marsipaania kylmässä, ota se pehmenemään huoneenlämpöön noin 2 tuntia ennen työskentelyn aloittamista. Voit myös pehmittää sitä hieman mikrossa, n. 10 sekuntia puolella teholla. Marsipaania työstettäessä on muistettava pitää työpöytä, kädet ja työskentelyvälineet puhtaina ja kuivina. Täältä löydät lisää ohjeita marsipaanin käsittelyyn.
SOKERIMASSAT
Sokerimassa on sokerista valmistettu massa, joka soveltuu kakkujen ja leivosten päällystämiseen. Siitä voidaan muotoilla helposti myös koristeita. Sokerimassa kovettuu nopeasti. Sokerimassaa voi säilyttää huoneenlämmössä ilmatiiviisti pakattuna. Mikäli säilytät sokerimassaa kylmässä, ota se pehmenemään huoneenlämpöön noin 2 tuntia ennen työskentelyn aloittamista.
MARSIPAANIRUUSUT
Marsipaaniruusut ovat helppo tapa koristella kakut näyttävästi ja ammattimaisesti. Ruusut ovat sellaisenaan käyttövalmiita syötäviä koristeita, ota ruusut vain pakkauksesta, laita kakun päälle ja yllätä vieraasi!