100097

Marsipaani on manteleista ja tomusokerista tehty makeismassa. Sitä käytetään kakkujen ja leivosten päällystämiseen sekä koristeiden valmistamiseen. Marsipaanista voidaan tehdä myös erilaisia karamelleja.

Marsipaanista on helpompi muotoilla koristeita, kun taas sokerimassa kovettuu nopeasti.

Marsipaania voi säilyttää huoneenlämmössä ilmatiiviisti pakattuna. Mikäli säilytät marsipaania kylmässä, ota se pehmenemään huoneenlämpöön noin 2 tuntia ennen työskentelyn aloittamista. Voit myös pehmittää sitä hieman mikrossa, n. 10 sekuntia puolella teholla. Marsipaania työstettäessä on muistettava pitää työpöytä, kädet ja työskentelyvälineet puhtaina ja kuivina.

GLUTEENITON
Marsipaani valkoinen 250g

AINESOSAT

Sokeri, aprikoosinsydän, glukoosisiirappi, manteli, kasviöljy (rapsi), vesi, kosteudensäilyttäjät E420, E1103, stabilointiaine E401, säilöntäaine E211

PAKKAUSKOOT

Marsipaani valkoinen 250g

RAVINTOARVOT / 100 g

Energia 1814 kJ/ 433 kcal
Rasva, 13,0 g
 josta tyydyttynyttä 0,9 g
Hiilihydraatti, 74,0 g
 josta sokereita 67,0 g
Ravintokuitu 1,8 g
Proteiini 4,3 g
Suola 0,04 g

SÄILYTYS

Huoneenlämmössä