Keitto | |
---|---|
5 | keskikokoista kesäkurpitsaa |
1 | iso keltasipuli |
1 rkl | Salliselta valkosipulirouhetta |
1 l | kasvislientä |
1 tl | suolaa |
1/2 tl | Salliselta mustapippurirouhetta |
3 rkl | sitruunamehua |
250 g | maustamatonta sulatejuustoa |
Pinnalle | |
---|---|
keitettyjä parsakaalinuppuja | |
keitettyjä pakasteherneitä | |
Salliselta hampunsiemeniä | |
oliiviöljyä |
1. Pese ja kuutioi kesäkurpitsa.
2. Silppua sipuli.
3. Kuullota sipulia ja valkosipulia hetken oliiviöljyssä.
4. Lisää kuutioitu kesäkurpitsa ja jatka kuullottamista kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt.
5. Kaada seos kattilaan, lisää kasvisliemi ja keitä kypsäksi.
6. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla.
7. Lisää sulatejuusto ja sekoita tasaiseksi.
8. Tarkista maku.
9. Aja seos sauvasekoittimella tasaiseksi.
10. Paahda hampunsiemeniä hetki kuumalla pannulla. Koristele annokset parsakaalilla, herneillä, hampunsiemenillä ja oliiviöljyllä.