Hampunsiemen kuorittu 300g

Hampunsiemen kuorittu 300g

105007

Hampunsiemen kuorittu 300g

Hampunsiemen on hyvin lähellä täydellistä ruoka-ainetta, eli se on luonnon superfoodia parhaimmillaan. Ripottele sitä aamujugurtin päälle, puuroon tai vaikka smoothien joukkoon. Hamppu on valmis syötäväksi sellaisenaan, sitä ei tarvitse välttämättä kuumentaa, paistaa tai liottaa.

Hampunsiemen on luontaisesti gluteenitonta. Siementen sisältämät proteiinit ovat hyvin vähän allergisoivia ja sopivat siksi myös niille, jotka eivät voi syödä tavallisimpia aminohappojen lähteitä kuten maitoa tai soijaa.

Hampunsiemenessä on 24% valkuaisaineita. Se on erinomainen proteiininlähde, sillä se sisältää 12 muun aminohapon lisäksi kaikki 8 kehollemme välttämätöntä aminohappoa, joita emme itse pysty valmistamaan. Hamppu on myös loistava kehollemme elintärkeiden omega-3 ja omega-6 -rasvahappojen lähde. Se sisältää myös 3 kertaa enemmän E-vitamiinia kuin pellavansiemen. Siemenen hiilihydraateista vain 2% on sokereiden muodossa ja jopa 6% kuituna. Hampunsiemenestä löytyy runsaasti lesitiiniä sekä kivennäis- ja hivenaineita kuten rautaa, magnesiumia, kalsiumia, jodia, fosforia ja sinkkiä. Hamppu on myös yksi harvoista siemenistä, joka sisältää lehtivihreää.

Ainesosat

Hampunsiemen

Ravintoarvot/100g
Energia 2407 kJ/ 575 kcal
Rasva, 43,9 g
 josta tyydyttynyttä 4,1 g
Hiilihydraatti, 5,0 g
 josta sokereita 3,0 g
Ravintokuitu 7,0 g
Proteiini 33,0 g
Suola 0,01 g

Säilytys

Huoneenlämmössä


Tulosta  

kokeile myös näitä reseptejä