Ylioppilaslakki-kakku

Lakki päähän ja pöytään! Herkullinen valkosuklaa-kardemumma-sacherkakku maistuu ylioppilaalle.

Ylioppilaslakki-kakku
Taikina 2 kakkua
2,5 dl fariinisokeri
4 kananmuna
3 dl vehnäjauho
1/2 dl öljy
1 dl kahvi (vahva)
4 rkl kaakaojauhe
2 tl leivinjauhe
200 g tumma suklaa (sula)
Valkosuklaa-kardemumma-täyte
200 g valkosuklaa
1 tl kardemumma
5 dl kerma
2 rkl Salliselta vaniljakreemijauhe
1 1/4 dl maito
Kahvi-voikreemi
250 g pehmeä voi
8 dl tomusokeri
4 tl vesi
1 tl pikakahvijauhe
Koristeeksi
  Salliselta valkoista sokerimassaa
  Salliselta mustaa sokerimassaa
  koristelyyra

1. Valmista kardemummakreemi edellisenä päivänä: Mittaa kattilaan kerma ja kardemumma ja kuumenna. Pilko valkosuklaa paloiksi ja kaada kardemummakerma suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi ja peitä kelmulla. Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
2. Sekoita vaniljakreemijauhe ja maito. Vatkaa valkosuklaakerma kevyeksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljakreemi.
3. Valmista pohja: Vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada nopeasti muna-sokerivaahtoon öljy ja kahvi. Kääntele varoen kananmuna-sokerivaahdon joukkoon kuivat aineet sihdaten. Kääntele lopuksi joukkoon sula suklaa. Jaa kahteen 18 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan ja paista 180 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes tikulla koetettaessa tikkuun ei jää taikinaa.
4. Valmista voikreemi: Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri. Lisää joukkoon veteen liotettu kahvijauhe. Vaahdota kuohkeaksi (n. 15 min).
5. Kokoa kakku: Leikkaa kakkupohjat kahteen osaan ja täytä valkosuklaa-kardemumma-täytteellä. Pyöristä halutessasi kakun reunat. Levitä kakkujen pinnalle kauttaaltaan kahvi-voikreemi. Kauli valkoinen sokerimassa ohueksi ja päällystä kakku. Kauli mustasta sokerimassasta lakille lippa ja reunanauha. Koristele lyyralla.

 

VINKKEJÄ! 

Jos olet unohtanut ottaa kananmunat huoneenlämpöön, saat ne helposti käyttökuntoon laittamalla ne lämpimään veteen 5-10 minuutiksi. Lämpimät kananmunat vaahtoutuvat paremmin.

Kuohkealla kananmuna-sokerivaahdolla saat pehmeän ja kuohkean kakkumassan. Helppo nyrkkisääntö on vaahdottaa kanamunia ja sokeria vähintään yhtä monta minuuttia kuin vaahtoon tulee kananmunia (4 munaa=4 minuuttia, 5 munaa=5 minuuttia...)

 


Tulosta  

Liittyvät tuotteet

kokeile myös näitä reseptejä