Taikina | |
---|---|
4 - 4 1/2 dl | vehnäjauhoja |
1 1/4 dl | sokeria |
2 tl | leivinjauhetta |
1 tl | suolaa |
60 g | voita |
1 1/2 dl | maitoa, piimää tai mehua |
1 kpl | kananmuna |
2 tl | Salliselta vaniljasokeria |
2 tl | Salliselta kardemummaa |
Kuorrute | |
3/4 dl | fariinisokeria |
1 - 1 1/2 tl | Salliselta kanelia |
1 rkl | Salliselta vaniljakreemijauhetta |
50 g | voita |
1. Valmista taikina. Nypi voi kuivien aineiden sekaan
2. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi
3. Kaada taikina Ø 25 cm vuokaan, jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi. Tasoita nuolijalla tai jauhotetuin käsin.
4. Valmista kuorrute. Sulata voi tyhjäksi kaavitussa taikinakulhossa.
5. Mittaa sulan voin sekaan muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
6. Pirskottele kuorrute piirakan päälle ja paista 190 asteessa 25 minuuttia.