Vappuleivos

Hauska pyörreleivos yhdistää salmiakin ja vadelman maut täydellisesti toisiinsa.

Vappuleivos
pohja (n. 20 kpl)
2 ps/140 g Salliselta pekaanipähkinöitä
25 g voita
massa
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl Salliselta vaniljasokeria
5 liivatelehteä
salmiakkitäyte
1 ps  Salliselta salmiakkilastuja
 2 rkl vettä
vadelmatäyte
100 g pakastevadelmia
 2 rkl vettä

1. Tee pohja. Murskaa pekaanipähkinät tehosekoittimessa ja sekoita mukaan sulatettu voi. 
2. Painele massa silikonivuokien pohjalle.
3. Vaahdota kuohukerma ja tuorejuusto keskenään. Mausta vaniljasokerilla.
4. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
5. Tee salmiakkitäyte. Sulata salmiakkilastut vedessä kattilassa miedolla lämmöllä.
6. Tee vadelmatäyte. Kiehauta vadelmat vedessä kattilassa ja vedä siivilän läpi tasaiseksi massaksi.
7. Jaa kerma-tuorejuustomassa kahteen osaan ja lisää toiseen salmiakkimassa ja toiseen vadelma.
8. Purista liivatteista vesi pois ja ne sulata kattilassa.
9. Lisää puolet liivatteesta toiseen massaan ja puolet toiseen voimakkaasti sekoittaen.
10. Anna levätä niin että massat jähmettyvät hiukan.
11. Kaada massoja vuorotellen silikonimuotteihin niin, että seuraava kerros alkaa aina keskeltä.
12. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli. Laita sitten hetkeksi pakkaseen niin että saat leivokset helposti irrotettua muoteista.
13. Koristele salmiakkilastuilla.

Tulosta