Taatelikuppikakut

Taatelia ja karpaloita sekä herkullisen kanelinen kermapäällinen!

Taatelimuffinssit
Taikina
2 1/2 dl vettä
250 g (1 paketti) Salliselta taateleita
1 1/2 dl Salliselta karpaloita
1 dl sokeria
1 tl Salliselta soodaa
30 g voita
1 kananmuna
1 dl kermaviiliä
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl Salliselta leivinjauhetta
Kanelikerma
500 g kermaa
1 1/4 dl vettä
0,75 dl Salliselta vaniljakreemijauhetta
3 tl Salliselta kanelia
1 tl Salliselta vaniljasokeria
Lisäksi
  Salliselta appelsiininkuoripaloja

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Mittaa kattilaan vesi, taatelit ja karpalot.
3. Keitä 15 - 20 minuuttia, kunnes taatelit ovat pehmenneet.
4. Lisää joukkoon sooda ja voi.
5. Anna seoksen jäähtyä ja mittaa joukkoon sokeri, kananmuna ja kermaviili.
6. Sekoita joukkoon loput aineet ja kääntele tasaiseksi.
7. Jaa seos 18 muffinssivuokaan ja paista 15 - 20 minuuttia.
8. Valmista sillä välin kanelikerma.
9. Valmista vaniljakreemi; sekoita keskenään vaniljakreemijauhe, vesi, kaneli ja vaniljasokeri.
10. Vaahdota kerma.
11. Yhdistä vaniljakreemi ja kermavaahto.
12. Pursota muffinssien päälle ja koristele appelsiininkuoripaloilla.

Samalla ohjeella valmistuu myös maukas taatelikakku. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, n. 2 litran vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.


Tulosta  

kokeile myös näitä reseptejä

Liittyvät tuotteet