Suklaa-lakujuustokakku

Annin Uunissa -blogin ihanan Annin gluteeniton ja halutessasi myös vegaaninen suklaa-lakujuustokakku on taivaallista, eikä sen tekeminen ole edes vaikeaa! Koristelulla teet tästä kakusta myös Halloween-juhliin sopivan.

Suklaa-lakujuustokakku
Pohja
200 g gluteenittomia tummia täytekeksejä
30 g maidotonta margariinia tai voita
Täyte
1 dl tummaa suklaata
1 tl kauravispiä
  kauratuorejuustoa
  sokeria
  Salliselta lakritsijauhetta
Koristeluun
 2 dl Salliselta lakritsijauhetta
 2 dl erilaisia lakuja
 3 dl marenkia

1. Laita leivinpaperi halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuoan pohjalle.
2. Murskaa keksit muruksi esimerkiksi blenderissä.
3. Sulata margariini ja sekoita keksimurun sekaan.
4. Painele keksiseos vuokaan kevyesti ja nosta vuoka jääkaappiin.

GLUTEENITON: Gluteenittoman kakusta saat käyttämällä gluteenittomia keksejä. Muistathan tarkistaa mitä kauratuorejuustoa käytät, jos kakun pitää olla 100% gluteeniton.

Keksipohja
1. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, jätä jäähtymään ja vaahdota kauravispi kuohkeaksi.
2. Vatkaa kauratuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa. Lisää sula suklaa vatkaten tuorejuustoseokseen. Lisää seuraavaksi lakritsijauhe. 
3. Lopuksi kääntele kauravispi joukkoon.
4. Ota vuoka jääkaapista ja vuoraa reunat halutessasi reunakalvolla. 
5. Kaada suklaalaku-moussetäyte keksinpohjan päälle, kopistele vuokaa, että täyte asettuu ja tasoita pinta. Siirrä kakku jääkaappiin hyytymään ainakin 5 tunniksi tai yön yli.

Vinkki! Lisää 2 sulatettua liivatetta nauhana koko ajan vatkaten juusto-suklaamassaan, jos haluat kakusta jämäkämmän ja jos kakun ei tarvitse olla vegaaninen. 

Koristelu
1. Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoiluvadille.
2. Sihtaa kakun päälle lakujauhetta.
3. Koristele kakku haamumarengeille ja mustilla lakuilla.

Vinkki! Jos teet kakun gluteenittomana käytä gluteenittomia lakuja koristelussa. Otathan huomioon myös kaikkien koristeiden vegaanisuuden, jos teet vegaanisen version kakusta.


Tulosta  

kokeile myös näitä reseptejä

Liittyvät tuotteet