kvinoapihvit

Pellavansiemenpuuro

Ainekset (4:lle)
2 dl Sallisen kvinoaa
1 porkkana
6 rkl Sallisen ruohosipulia
 1 tl Sallisen chilirouhetta
 1 tl suolaa (keitinveteen)
2 rkl maissitärkkelystä
1 rkl oliiviöljyä
5 dl vettä
  herneenversoa

Huuhtele kvinoa huolellisesti kuumalla vedellä. Kuori ja kuutioi porkkana pieneksi. Laita huuhdeltu kvinoa, porkkanakuutiot, ruohosipuli sekä chilirouhe kiehuvaan suolaveteen. Keitä n. 15 min. kannen alla hiljalleen, kunnes vesi on melkein haihtunut. Sekoita välillä varovasti.
Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon maissitärkkelys ja oliiviöljy. Sekoita tasaiseksi. Levitä seos leivinpaperille ja rullaa pötköksi. Anna levätä huoneenlämmössä hetken. Leikkaa pötkö sopivan kokoisiksi paloiksi ja taputtele pihveiksi. Paista oliiviöljyssä n. 3 min. per puoli. Nosta lautaselle ja koristele esim. herneenversolla.