lisukesalaatti

Pellavansiemenpuuro

Ainekset
  keitettyjä kananmunia
  verigreippiä
  appelsiinia
  granaattiomenan siemeniä
  Sallisen mustia seesaminsiemeniä
  salaattisekoitusta
  pikkelöityä punasipulia
  persiljaa
Tillikreemi
 1 avokado
 2 rkl ranskankermaa
 1 1/2 rkl sitruunamehua
 1 tl Sallisen kuivattua tilliä
1/4 tl Sallisen rouhittua mustapippuria
 1/2 tl suolaa
 1 1/4 rkl oliiviöljyä
Tilliöljy
1 rkl Sallisen kuivattua tilliä
1/2 dl vettä
1 dl oliiviöljyä tai rypsiöljyä
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa

1. Valmista tillikreemi. Laita kaikki aineet astiaan ja aja sileäksi sauvasekoittimella. Tarkista maku. Anna maustua hetken jääkaapissa.
2. Valmista tilliöljy. Laita tilli ja vesi kattilaan ja keitä niin kauan, että vesi on melkein haihtunut. Purista ylimääräinen vesi pois sihtiä vasten ja anna jäähtyä. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua hetki ja tarkista sitten maku.
2. Kuori kananmunat, verigreippi ja appelsiini. Irrota granaattimenan siemenet.
3. Kokoa salaatti ja ripottele seesaminsiemenet salaatin päälle.