
Pellavansiemenpuuro
Ainekset | |
---|---|
keitettyjä kananmunia | |
verigreippiä | |
appelsiinia | |
granaattiomenan siemeniä | |
Sallisen mustia seesaminsiemeniä | |
salaattisekoitusta | |
pikkelöityä punasipulia | |
persiljaa | |
Tillikreemi | |
1 | avokado |
2 rkl | ranskankermaa |
1 1/2 rkl | sitruunamehua |
1 tl | Sallisen kuivattua tilliä |
1/4 tl | Sallisen rouhittua mustapippuria |
1/2 tl | suolaa |
1 1/4 rkl | oliiviöljyä |
Tilliöljy | |
1 rkl | Sallisen kuivattua tilliä |
1/2 dl | vettä |
1 dl | oliiviöljyä tai rypsiöljyä |
1 rkl | sitruunamehua |
ripaus | suolaa |
1. Valmista tillikreemi. Laita kaikki aineet astiaan ja aja sileäksi sauvasekoittimella. Tarkista maku. Anna maustua hetken jääkaapissa.
2. Valmista tilliöljy. Laita tilli ja vesi kattilaan ja keitä niin kauan, että vesi on melkein haihtunut. Purista ylimääräinen vesi pois sihtiä vasten ja anna jäähtyä. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua hetki ja tarkista sitten maku.
2. Kuori kananmunat, verigreippi ja appelsiini. Irrota granaattimenan siemenet.
3. Kokoa salaatti ja ripottele seesaminsiemenet salaatin päälle.