siemennäkkäripelti

Mantelikala

Ainekset
 1 pss Sallisen siemennäkkäri-leivontaseosta
150 g laktoositonta ranskankermaa
  punainen ja keltainen paprika
1 punasipuli
rasia kirsikkatomaatteja
  lehtipersiljaa
  rucolaa
Guacamole
2 avocadoa
1 punasipuli
2 tomaattia
1/2 tuore chili
1/2 nippu persiljaa
1/2 limen mehu
1/2 tl suolaa
ripaus Sallisen rouhittua mustapippuria
Jauhelihakastike
400 g naudan jauhelihaa
2 dl vettä
1 kpl sipulia
400g tomaattimurskaa
1/2 rkl Sallisen valkosipulirouhetta
1/2 rkl Sallisen aromisuolaa
1 rkl Sallisen tacomaustetta
  oliiviöljyä
Juustokastike
3 dl laktoositonta kuohukermaa
300 g laktoositonta Cheddar juustoraastetta
1/2 tl Sallisen kurkumaa
ripaus suolaa
ripaus Sallisen mustapippurirouhetta

Leivo siemennäkkäri pussissa olevan ohjeen mukaan.

Guacamole
1. Leikkaa avocado, tomaatti ja sipuli kuutioiksi ja silppua lehtipersilja.
4. Sekoita kaikki aineet keskenään ja lisää mausteita tarvittaessa. Laita maustumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Jauhelihakastike
1. Kuutioi sipuli ja kuullota sitä hetki oliiviöljyssä pannulla.
2. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.
3. Sekoita mausteet joukkoon ja lisää tomaattipyre ja vesi.
4. Hauduta seosta miedolla lämmöllä hetki ja tarkista maku.

Juustokastike
1. Kuumenna kerma ja sekoita joukkoon juustoraaste ja mausteet.
2. Hauduta kastiketta hetki ja lisää mausteita tarvittaessa.

Kokoaminen
1. Leikkaa sipuli, paprikat ja kirsikkatomaatit pieneksi.
2. Kokoa näkkäri, jauheliha, kasvikset ja kastike kerroksittain pellille.
3. Laita pelti uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi.
4. Laita pinnalle guacamole, ranskankermaa ja tuoreita yrttejä ja tarjoile heti.