halstrattu siika

Muskettipuikot

Ainekset
5 pannusiikaa
1 sitruuna
  Sallisen tilliä
  suolaa
  Sallisen rouhittua mustapippuria
Voi-sitruunakastike
100 g voita
½ sitruunan kuoriraaste
½ sitruunan mehu
Kermaviilikastike
1 prk kermaviiliä
 1½ dl kurpitsapikkelsiä
 ½ punasipuli
1 tl Sallisen kuivattua tilliä
 2 tl kapriksia
½ tl suolaa
 ripaus Sallisen rouhittua mustapippuria
Marinoitu parsa
10 kpl vihreää parsaa
  oliiviöljyä
1 rkl Sallisen salviaa
Lisäksi
  kirsikkatomaatteja nipussa
  salottisipulia
  valkosipulia
  kevästipulia
  Sallisen auringonkukkaleipää

1. Tee kermaviilikastike. Valuta sihdissä pikkelssistä ylimääräinen neste pois. Kuutioi punasipuli ja sekoita kaikki aineet keskenään. Maista, lisää mausteita tarvittaessa ja laita jääkaappiin maustumaan.
2. Marinoi parsat. Ota kuoret tarvittaessa pois ja leikkaa tyvestä kova n. 2 cm:n pala pois.
3. Laita parsat astiaan, lisää salvia ja loraus öljyä. Sekoita ja laita jääkaappiin.
4. Huuhtele kalat ja kuivaa ne hyvin.
5. Leikkaa sitruuna viipaleiksi ja puolita ne. Leikkaa kalojen kylkiin viillot. Mausta kalat tillillä, suolalla ja mustapippurilla sisältä ja ulkoa ja laita sitruunan viipaleet kalan sisään.
6. Laita kalojen pinnalle oliiviöljyä ja laita halsteriin.
7. Tee voi-sitruunakastike. Sulata voi kattilassa ja lisää sitruunan kuori ja mehu.
8. Halstraa siikaa n. 5-7 min/puoli. Valele paiston aikana kaloja voi-sitruunakastikkeella.
9. Grillaa parsa, sipulit, valkosipulit ja tomaatit. Laita hiukan öljyä päälle.
10. Paahda viimeiseksi öljytyt leipäviipaleet kevyesti.
11. Kokoa annos mielesi mukaan ja viimeistele oliiviöljyllä.