falafel

Uuniperunat

 

Falafelit (n. 20 kpl)
2 dl Sallisen kvinoaa
1 dl Sallisen hampunsiemeniä
1 dl Sallisen kurpitsansiemeniä
1 dl Sallisen kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 rkl Sallisen pellavansiemeniä
1 tl Sallisen juustokuminaa
3 tl Sallisen sipulijauhetta
1 tl Sallisen chilijauhetta
2 tl Sallisen valkosipulijauhetta
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl maissitärkkelystä
2,5-3 dl vettä
Aprikoosi chutney
200 g (1 pss) Sallisen kuivattuja aprikooseja
4 dl vettä
1 dl sokeria
3 rkl Sallisen chiansiemeniä
3 rkl hunajaa
1 rkl limemehua
1 rkl Sallisen paprikahiutaleita
2 tl Sallisen chilirouhetta
1 rkl Sallisen rosepippuria

1. Huuhtele kvinoa huolellisesti.
2. Keitä kattilassa kvinoa, hampunsiemenet, kurpitsansiemenet, auringonkukansiemenet ja pellavansiemenet noin 15 minuuttia.
3. Lisää mausteet, öljy ja maissitärkkelys.
4. Kääri leivinpaperin väliin pötköksi ja anna levätä hetki.
5. Pyöritä pullat ja paista reilussa rypsiöljyssä kunnes pinta on rapea. Voit valmistaa pullat myös uppopaistamalla tai uunissa.


1. Leikkaa aprikoosit pienimmiksi palasiksi ja laita kattilaan.
2. Lisää vesi, aprikoosi, hunaja ja chiansiemenet ja keitä noin 10 minuuttia.
3. Lisää loput aineet ja hauduta vielä noin 5 minuuttia.
4. Jos seos on liian paksua voit lisätä hiukan vettä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Laita lasipurkkiin jäähtymään.
5. Chutney on valmista nautittavaksi heti jäähdyttyään. Parin päivän päästä valmistuksesta maut ovat kuitenkin tiivistyneet ja chutney on parhaimmillaan.

Soveltuu erinomaisesti lisukkeeksi broilerin ja lihan kanssa.