Porkkanapiirakka

Muhkean porkkanapiirakan reseptillä teet yhden pellillisen tai kaksi 20 cm kakkua.

Porkkanapiirakka
Pohja
6 3/4 dl fariinisokeria
6 kananmunaa
6 1/2 dl öljyä
10 dl vehnäjauhoja
1 rkl Salliselta soodaa
1 rkl Salliselta leivinjauhetta
1 rkl Salliselta kanelia
2 tl Salliselta inkivääriä
1/2 tl suolaa
2 rkl Salliselta vaniljasokeria
n. 6 kpl porkkanaa raastettuna
n. 4 dl Salliselta pekaanipähkinöitä
Kuorrute
150 g pehmeää voita
2 dl sulatejuustoa
8 - 9 dl tomusokeria
2 rkl Salliselta vaniljasokeria
Pinnalle
  Salliselta mantelirouhetta, suklaarouhetta, strösseleitä tai rouhittuja pähkinöitä

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
2. Raasta porkkanat ja rouhi pähkinät pieneksi rouheeksi.
3. Vaahdota kananmunat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Kaada joukkoon öljy ja sekoita tasaiseksi.
5. Mittaa kaikki kuivat aineet yhteen ja sekoita ne öljy-muna-sokerivaahtoon.
6. Kääntele sekaan porkkanaraaste ja rouhitut pekaanipähkinät.
7. Kaada taikina leivinpaperoidulle, reunalliselle uunipellille.
8. Paista 25 - 35 min. 
9. Anna piirakan jäähtyä ja kumoa se ylösalaisin. Valmista kuorrute.
10. Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset sekaisin sähkövatkaimella, n. 5 min.
11. Levitä jäähtyneen piirakan päälle ja koristele.

Saat leikattua siistit ja tasaiset palat kun annat piirakan levätä hetken jääkaapissa.


Tulosta  

kokeile myös näitä reseptejä

Liittyvät tuotteet