Tarvikkeet | |
---|---|
marsipaania tai sokerimassaa | |
kaulin | |
veitsi tai muotoilutyökalu | |
elintarvikeväriä ja pensseli |
1. Kannon leikkuupinta: Kaulitse pala 4-5 mm paksuiseksi ympyräksi, aseta kreemitetyn kakun pintaan ja leikkaa ylimääräiset reunat pois. Paina veitsellä tai muotoilutyökalulla syvät urat keskeltä reunoja kohti. Piirrä vuosirenkaat samalla tavoin pehmeämmin painaen. Maalaa painanteet halutessasi elintarvikevärillä.
2. Kannon reunat: Kaulitse ruskea massa 3-4 mm paksuiseksi levyksi ja leikkaa suorakaiteen mallisia paloja (korkeus + 2 cm). Paina pala kiinni kakun reunaan ja piirrä sitten kaarnaa muistuttavia epäsymmetrisiä painanteita veitsellä tai muotoilutyökalulla. Aseta palat niin, että reunat ovat n. 1 cm päällekkäin.
VINKKI!
Kantoon saa mattapinnan kostuttamalla pintaa kevyesti vedellä ja tupsuttelemalla sen peruna- tai maissijauhoilla.
Jos haluat pintaan kiiltoa:
- jauhot ja tärkkelykset saat pinnasta pois kevyesti vedellä kostutetuin käsin sivellen
- sivele pinta runsaasti sokeria sisältävillä alkoholeilla (esim. likööri) tai öljyllä
VINKKI!
Käytä pieniä ohuita saksia käpyjen ja ruohotupsujen tekemiseen.