Mantelikakku

Herkullinen kermakakku sopii gluteenittomaan kahvipöytään!

Mantelikakku
Taikina
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl Salliselta kanelia
1 tl Salliselta kardemummaa
3 1/3 dl Salliselta mantelijauhetta
Diplomaattikerma
2 1/2 dl kuohukermaa
1 3/4 dl vettä
60 g Salliselta vaniljakreemijauhetta
Koristelu
  mansikkahilloa
  mansikoita

1. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi n. 5-10 min.
2. Sekoita keskenään kuivat aineet ja kääntele ne varovasti munasokerivaahtoon.
3. Paista pohjaa 170 asteessa 35 minuuttia.
4. Valmista diplomaattikerma; sekoita vaniljakreemijauhe ja vesi keskenään ja yhdistä vaahdotettuun kermaan.
5. Levitä jäähtyneelle pohjalle mansikkahilloa ja viipaloituja mansikoita. 
6. Levitä diplomaattikerma kakun päälle ja koristele mansikoilla.

 

Tulosta