Manteli-sitruunaleivos

Keväisen kepeä pääsiäisleivos maistuu mantelille ja sitruunalle. Gluteenittomasti tietenkin.

Manteli-sitruunaleivos
Ainesosat 10-12 kpl
1 appelsiini
1 sitruuna
3 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl Salliselta mantelijauhetta
1 dl Salliselta mantelirouhetta
2 tl Salliselta leivinjauhetta
1 tl Salliselta vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
Pinnalle
  tomusokeria

1. Pese appelsiini ja sitruuna. Keitä appelsiinia isossa vesikattilassa kannen alla 15 minuuttia. 
2. Laita myös sitruuna kattilaan ja keitä vielä puoli tuntia.
3. Kaada keitinvesi pois ja lisää tilalle kylmä vesi.
4. Leikkaa appelsiini ja sitruuna puoliksi, ja kerää liha lusikalla astiaan. Poista välikalvot ja heitä myös kuoret astiaan.
5. Soseuta sauvasekoittimella.
6. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
7. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada munasokeri-vaahtoon. Lisää vielä sitruuna-appelsiinisose ja nostele varovaisesti tasaiseksi.
8. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille ja kaada massa vuokaan.
9. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Peitä kakku tarvittaessa leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.
10. Leikkaa jäähtyneestä kakusta halutessasi rengasmuotilla paloja ja koristele tomusokerilla, mantelirouheella ja sitruunankuorella.

Mantelisitruuna-leivokset paranevat tekeytyessään jääkaapissa, joten jos maltat odottaa seuraavaan päivään ovat leivokset vieläkin parempia!

Tulosta