Mansikkajäätelö

Maistuisiko maidoton mansikkajäätelö? Itsetehdyn jäätelön massana toimivat cashewpähkinät.

Mansikkajäätelö
Aineet
1 prk (400g) kookosmaitoa
5 dl mansikoita
2 dl Salliselta cashewpähkinöitä
 3 rkl hunajaa/siirappia
 4 tl Salliselta vaniljasokeria

1. Liota cashew-pähkinöitä yön yli runsaassa vedessä. Huuhtele ja kuivaa pähkinät ja laita ne tehosekoittimeen.
1. Erottele yön yli jääkaapissa olleen kookosmaidon jähmettynyt osa tehosekoittimeen. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi kermaiseksi massaksi.
2. Laita seos jäätelökoneeseen ja sekoita kunnes massa on valmis. Tarjoa heti tai laita pakkaseen.
3. Voit laittaa massan myös suoraan pakkaseen jos sinulla ei ole jäätelökonetta. Sekoittele puolen tunnin välein niin, että massa jäähtyy tasaisesti ja jäätelöstä tulee kiinteää.

Ota pakkasesta n. 30 minuuttia ennen tarjoilua.

Vinkki! Kokeile lisätä jäätelömassaan minttua tuoreena tai kuivattuna!

Tulosta