Taikina | |
---|---|
250 g | sokerimassaa/marsipaania |
1 3/4 dl | fariinisokeria |
175 g | voita |
1 | kananmuna |
1,5 tl | Salliselta leivinjauhetta |
3-4 dl | vehnäjauhoja |
1,5 tl | Salliselta vanilliinisokeria |
1. Vaahdota sokerimassa/marsipaani, pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi 3-5 min.
2. Vispaa vaahtoon kananmuna.
3. Kääntele joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
4. Nostele kahden lusikan avulla pellille kekoja ja jätä väliin tilaa, sillä cookiet leviävät uunissa.
5. Paista 200 asteessa 12-15 min.
VINKKEJÄ!
Voit käyttää taikinaan myös sokerimassaa ja marsipaania sekaisin.
Pienet kuivuneet palat eivät haittaa taikinan seassa!
Kokonaan kovettuneen massan voit koittaa elvyttää:
- mikrossa lämmittämällä massaa astiassa muutamia sekunteja kerrallaan
- laittamalla lämmintä vettä astiassa samaan pussiin massan kanssa
- tipalla rapsi/rypsiöljyä