Laskiaispullat Sallisen tapaan

Mantelimassa vai hillo? Siinä vasta kysymys. Sallisen valmiilla mantelimassalla saat laskiaispulliin ihanan täyteläisen mantelin maun. Jos päätös täytteestä tuottaa ongelmia, yhdistä molemmat, toiseen kerrokseen hilloa ja toiseen mantelimassaa!

Laskiaispullat Sallisen tapaan
Taikina
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1,25 dl sokeria
2 kpl kananmunia
1 tl Salliselta kardemummaa
n. 1 kg vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia
Voiteluun kananmunaa
Täyte
300 g Salliselta mantelimassaa
3-4 dl kuohukermaa
Päälle
  tomusokeria

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
2. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kananmunat, kardemumma ja jauhot.
Vaivaa taikina ja lisää lopuksi pehmeä rasva.
3. Anna taikinan kohota noin 30 minuuttia.
4. Vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla pöydällä.
Leivo taikinasta pyöreitä pullia pellille. Anna kohota liinan alla.

5. Voitele pullat ja paista 220 °C 8-10 minuuttia.
6. Leikkaa jäähtyneiden pullien yläosat kansiksi.
7. Leikkaa mantelimassapötköstä ohuita viipaleita.
8. Täytä pullat mantelimassaviipaleilla ja kermavaahdolla.
9. Nosta kannet täytteiden päälle.
Sirottele päälle tomusokeria.

Tulosta